Parçalı bulutlu

Zam teklifi yüzde 30 değil, yüzde 6!

Ekonomi - Aralık 13, 2020 10:02 pm A A

İşçiler kendilerine belediye tarafından yüzde 6 zam teklif edildiğini söylediği halde bazı medya kuruluşlarına servis edildiği anlaşılan haberlerde belediye tarafından işçilere yüzde 30,6 oranında zam teklif edildiği iddia edilmişti.

İşçiler kendilerine belediye tarafından yüzde 6 zam teklif edildiğini söylediği halde bazı medya kuruluşlarına servis edildiği anlaşılan haberlerde belediye tarafından işçilere yüzde 30,6 oranında zam teklif edildiği iddia edilmiş, işçiler üzerinden bir kesimin provokatörlük yaptığı habere konu edilmişti.

Bazı medya kuruluşlarında yer alan bu haber, işçilerin tepkisine neden olmuştu. Bu iddiaları çürütecek belgeye Merhaba Gazetesi ulaştı. Sendika üyelerine Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır adına bir açıklama gönderildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Öncelikli hedefimiz insan ve emektir. 2 aylık müzakerenin sonuna geldik. Bu süreç içinde sendika olarak istediğimiz noktaya gelemedik. İşverenin parasal konuda düşük teklif sunması sonucu masada uzlaşma sağlanamadı. Toplu iş sözleşmesinin bir sonraki adımı olan arabulucu sürecine gitmiş bulunmaktayız. Biliyorum bu durum siz kıymetli üyelerimizi üzmüştür. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda da bunları gördük. Sosyal medyada veya tanıdığınız siyasiler aracılığıyla düşüncelerinizi, beklentilerinizi ve hatta sitemlerinizi dile getirmeniz en doğal hakkınızdır. Ancak bu paylaşımlarınızın kırıcı, itici ve hakaret edici olmamasına dikkat edelim. Bugün haklarımızı isteme noktasında her ne kadar karşı tarafta olsak, yarın aynı ortamda aynı işi yapacağız. Birbirimizin yüzüne bakacağız ve birbirimize itimat edeceğiz. Kısacası biz bir aileyiz. Değerli arkadaşlar bu süreci kullanarak bizi gaza getirmeye çalışan provokatörler de olacaktır. Sizden ricam lütfen soğukkanlı olalım, haklıyken haksız duruma düşmeyelim. Ben ve arkadaşlarım bugüne kadar olduğu gibi sonraki süreçte de sizleri bilgilendireceğiz. İmzamız işçinin kararıdır dedik. Bugüne kadar sizlerden gelen talepler doğrultusunda hareket ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Sosyal medyadaki asparagas haberlere itibar etmeyiniz. Doğru bilgileri sendika yöneticilerimiz, temsilcilerimiz ve şubemizden alabilirsiniz. Belediyenin vermiş olduğu tekliflerde şuana kadar bir değişiklik yoktur.

Belediye tarafından sendikamıza sunulan teklif 2020 yılı Temmuz ayından 2020 Aralık ayına kadar sadece günlük yevmiyelere yüzde 6 zam verilmiş olup maaş kalemlerine giren sosyal yardımlar ve ikramiye ücretleri için zam teklif edilmemiştir. 2021 yılı için (Ocak-Aralık) dönemi aylık 500 TL (net) zam teklif edilmiştir. Bu zammın içerisinde yevmiyeler, yemek ücreti, yakacak ücreti, sorumluluk ücreti çocuk parası zamları dahildir. Daha önceden alınmakta olan 10 günlük ikramiyeler, 2021 yılı için 20 günlük olmak üzere teklif edilmiştir. 2022 yılı (Ocak-Temmuz dönemi) için enflasyon +2 puan refah payı teklif edilmiştir.”

Merhabahaber.com

İşte o belge:

prednisolon 5mg kaufen ohne rezept

Bu haber 1311 kez okundu.
Ekonomi - 10:02 pm A A
BENZER HABERLER