13° Kapalı

Diplomasi Akademisi Projesinin sertifika töreni gerçekleştirildi

Eğitim - Ocak 4, 2024 9:20 am A A

Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirilen Diplomasi Akademisi Projesinin kapanış ve Sertifika Töreni gerçekleştirildi.

Diplomasi Akademisi Projesi, Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve sosyal konulardaki uluslararası aktörlerle, mevcut ve geçmişe yönelik sorunların; gençlerin yenilikçi fikirleri ile çözümlerinin geliştirilmesini hedefledi.

Dört gün süren Akademide, Türk Dış Politikası, Kamu Diplomasisi, Türkiye’nin Kalkınma Politikası, Çatışma Çözümü ve Arabuluculuk, Genel Protokol Kuralları, Diplomatik Yazışma ve Müzakere Teknikleri, Araştırma Metotları ve Etik, Türkiye’de Toplum ve Siyaset, Uluslararası Düzenler ve Örgütler, Dünya Siyasetinde Güncel Konular ve Dünya Ekonomisinde Krizler gibi birçok alanda eğitimler gençlere sunuldu. 

Diplomasi Akademisindeki eğitimler; Prof. Dr. Abdulkadir Buluş, Prof. Dr. Önder Kutlu, Doç. Dr. İslam Can, Prof. Dr. Arif Behiç, Prof. Dr. Yusuf Sayın, Rukiye Ülkü Demircioğlu, Prof. Dr. Erhan Örselli, Prof. Dr. Tahsin Karabulut ve Fatih Arslanpınar tarafından gerçekleştirildi. 

Projenin kapanış lansmanı Meram Gençlik Merkezi’nde düzenlendi. Düzenlenen programda gençlerin karar alıcı mekanizmalar içerisinde daha çok var olmasını istediğini ifade eden Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği Başkanı Furkan Sel: “Bugün burada Diplomasi Akademisinde eğitim alan gençlerimizi; 2030’lu – 2050’li yıllarda bir diplomat, bir kaymakam, bir milletvekili olarak bölgesinin, ülkesinin, coğrafyasının ve Dünya’nın gidişatını değiştirecek önemli karar ve inisiyatif alacağı anlarda, aklına bugün aldığı eğitimlerin gelmesini, kendini bugünden itibaren gelecek vizyonunda oluşturmuş olduğu hedef ve hayalleri dizayn ederek yaşamasının bir başlangıcı olarak görüyoruz. Bu sebeple bugün mezun verdiğimiz üniversite öğrencileri aslına bakıldığında, geleceğin kaymakamları, diplomatları, milletvekilleridir. Bu minvalde kendi geleceğini kendi şekillendiren gençlerin var olması gerektiğine inanıyoruz. ” dedi. 

Diplomasi Akademisi Katılımcıları Sertifikalarını; Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Özgür Karayazılı, Meram Gençlik Merkezi Müdürü Dilek Ceviz, Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği Başkanı Furkan Sel ve Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği Kurucu Başkanı Fatih Arslanpınar’dan aldı.

Bu haber 710 kez okundu.
Eğitim - 9:20 am A A
BENZER HABERLER