21° Az bulutlu

Üretene ceza gibi karar

Ilgın Gündemi - Kasım 13, 2023 11:18 am A A

Emekli çiftçiler 5000 TL ikramiyeden yararlanabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeneceği açıklamıştı. İkramiyeden faydalanacak olan vatandaşlar, ikramiye ödeme tarihini merak ederken, ikramiyeden emekli çiftçilerin yararlanamayacağı ortaya çıktı.

Çalışmayan emeklilere tek seferlik yapılacak 5 bin liralık ikramiye ödemesinde tarih belli olurken, 12,2 milyon emekliyi ilgilendiren ödemelerin bütçeye toplam maliyeti 61 milyar lira olarak açıklanmıştı.

5000 TL İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyenin ödeneceği tarihle ilgili açıklamalarda bulunarak, çalışmalarda sona gelindiğini ve ödemelerin 15 Kasım’ı geçmeyeceğini söyledi. Bakan Işıkhan, “Ödemeler Kasım’ın 15’ini geçmeyecek gibi duruyor” dedi.

ALTINORDU ZİRAAT ODASI BAŞKANI YANLIŞTAN DÖNÜLMESİ İÇİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRIDA BULUNDU!

Diğer yandan emekli çiftçilere kötü haber geldi. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, ziraat odalarına kayıtlı emekli çiftçilere 5 bin TL ödeme yapılmayacağını açıkladı.

OrduYorum’dan Soner Özdemir’in haberine göre; Başkan Akça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu yanlışlığın düzeltilmesi için seslenerek çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

ÇKS’YE KAYITLI ÇİFTÇİLER 5 BİN LİRA İKRAMİYEDEN YARARLANAMAYACAK!

Emekli çiftçilerin 5000 TL ikramiyeden yararlanamamasının gerekçesini açıklayan Akça, şunları kaydetti:

“Bilindiği gibi 02 Kasım 2023 tarih ve 32352 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7464 sayılı Kanun’un 20. maddesi ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na eklenen geçici 98. madde ile 2023 yılı Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılanlara bir defaya mahsus olmak üzere 5.000,00 TL ödeme yapılacağı hükme bağlanmıştır. Ancak aynı düzenleme ile emekli maaşı bağlananlardan herhangi bir işyerinde veya kendi nam ve hesabına (çiftçiler) çalışmaya devam edenlerin bu ödemeden yararlanamayacağı da hükme bağlanmıştır”

Ayrıca Akça, “Tarımla uğraşan Türk çiftçisinin %75 emekli yaşını doldurmuş ve bir vesileyle emekliliğe hak kazanmış vatandaşlarımızdır. Dolayısıyla ÇKS (Çiftçi kayıt sistemi )’ye kayıtlı çiftçilerimizin de %75’i emeklidir ve yapılacak olan 5 bin TL’lik ikramiyeden yararlanamayacaktır. ÇKS(Çiftçi kayıt sistemi) ye kayıtlı emekli çiftçilerimiz alınan bu kararla bir mağduriyet yaşayacaklardır. Vereceğiniz bir talimat ile alınan bu karar tekrar revize edilmeli ve emekli çiftçimizin mağduriyeti giderilmelidir” dedi. 


Bu haber 631 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:18 am A A
BENZER HABERLER