12° Hafif yağmur

‘Sendikalı olmak suç mudur?’ Haberimiz Meclis Gündeminde

Ilgın Gündemi - Mart 23, 2016 7:40 pm A A

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya’nın Ilgın İlçesi’nde çıkarılan 17 işçiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya’nın Ilgın İlçesi’nde çıkarılan 17 işçiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Mustafa  Kalaycı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde işçilerin grev yaptıklarını hatırlattı. İşçilerin sendika üyesi oldukları için işten çıkarıldıklarını belirten Kalaycı, “Konya’nın Ilgın ilçesi Çavuşcugöl mahallesinde bulunan ve taşeron firma tarafından işletilen kömür işletmesinde çalışan 61 maden işçisinin sendikaya üye olması üzerine, sendikalı işçi ile çalışmayacağını söyleyen firma yetkilileri işçileri işten çıkarmakla tehdit etmiş ve sendika üyesi 17 işçiyi işten çıkarmıştır. Haksızlığa uğrayan işçilerimiz işyeri önünde kurdukları çadırda gece-gündüz soğuk altında seslerini duyurmaya çalışmakta, haklarını aramaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak işçilerimizi destekliyor ve uğradıkları zulme varan keyfi uygulamaya son verilerek bir an önce işlerine alınmalarını istiyoruz” dedi. Kalaycı soru önergesinde şu soruları yöneltti, “Devr-i iktidarınızda işçilerin sendikaya üye olması suç mudur? Sendikaya üye olmak işçilerin anayasal ve yasal hakkı değil midir? İşçilerin haklarına sahip çıkacak ve onlara destek olacak mısınız? Hükümet olarak haklının mı, yoksa haksızın mı yanında duracaksınız? Firma, sendikaya üye olan işçileri tehdit etmeye nasıl cüret edebilmektedir? İşçilerin hakkı tehditle nasıl engellenebilmektedir? İşçilerin çalışma ve sendikaya üye olma haklarını tehdit ve zorla engellemek suç değil midir? Çalışma Bakanı olarak işyerine müfettiş gönderecek misiniz? İşçilerimize yapılan haksızlığı ve yaşadıkları mağduriyeti giderecek misiniz?”

Kaynak: yenimeram.com.trsendikali-olmak-suc-mudur-devmanset

Bu haber 1439 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 7:40 pm A A
BENZER HABERLER