13° Açık

Sabah Dershanesinin Binası Artık

Eğitim - Kasım 14, 2016 3:24 pm A A

Konya’nın Ilgın ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı belirlenerek kapatılan özel eğitim kurumu, Halk Eğitim Merkezi’ne dönüştürülerek milletin hizmetine sunuldu.

AK Parti Ilgın İlçe Başkanı Ali Erten, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ülke genelindeki tüm FETÖ ile irtibatlı olduğu belirlenen tüm eğitim kurumlarına el konulduğunu hatırlattı.

Bu kapsamda Ilgın’da da terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen kurumlara ait binaların Hazine’ye devredildiğini ve sonrasında halkın hizmetine sunmak için gerekli çalışmaların kurumlar tarafından yürütüldüğünü ifade eden Erten, şunları kaydetti:

“İlçemizde el konulan kurumlardan bir tanesi olan Sabah Dershanesi olarak bilinen bina artık Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu olarak hizmet vermek üzere tahsisi gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi’ne devri yapılan bu bina artık ‘Meslek Edindirme Kursları’ ile Millete hizmet edecek. İlçemize kurulması planlanan termik santral ve çimento fabrikası için yetişmiş kalifiye personele ihtiyacımız var.  Termik santralde inşaat yapımı döneminde 2100 kişi istihdam edilecek. Bu istihdamın bölge halkımızdan yapılması yönündeki çalışmalarımız kapsamında yetişmiş teknik eleman yetiştirmek amacı ile Halk Eğitim Merkezi’mizde kurslar açarak teknik personel ihtiyacını karşılayacağız” dedi.

El konulan bir diğer kurum olan Melikşah Pansiyonununda tahsisinin tamamlandığını aktaran Başkan Erten, “Bu binada Şehit Selam Kemer Anadolu Lisesi’nin taşımalı eğitim gören öğrencilerine yurt olarak hizmet vermek üzere tahsisi yapıldı. Milletimizin evlatlarına hizmet vermeye başlayacak bu kurumlar Milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.dsc_1163

dsc_1157

Bu haber 1660 kez okundu.
Eğitim - 3:24 pm A A
BENZER HABERLER