Hafif yağmur

Prof. Dr. Mehmet Karataş Ilgın Belediye Başkanlığına Aday Mı?

Ilgın Gündemi - Ağustos 23, 2013 11:13 am A A

 

117-233x350

Prof. Dr. Mehmet Karataş Ilgın Belediye Başkanlığına Aday Mı?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş Ilgın Belediye Başkanlığına Aday Mı?

Ilgında  Ramazan ayı içerisinde ilk defa şahsen tanıştığım Prof.Dr. Mehmet Karataş hocamızla hasbıhal etme fırsatım oldu. Kendisi Ilgın.gen.tr internet sitesinin kurucusu olan hocamız Ramazan ayının son günlerini Ilgında geçirdi, benim gibi birçok ismin de Ilgınımızla özdeşleşen Lala Mustafa Paşa Külliyesinde hocamızla közde çay içme fırsatları oldu. Bu isimlerin birçoğu Ilgının siyasileriydi. Uzun sohbetlerin, uzun Ramazan gecelerinin ardından hocamız bayramını da Ilgında geçirdi. Bu hareketlilik gözlerimizden kaçmadığı için Mehmet hocamıza telefonla ulaştım ve herkesin merak ettiği soruyu kendisine sordum. Prof. Dr. Mehmet Karataş Hocamız Ilgına çeşitli şekillerde hizmet ediyoruz; hizmet etmekten de kaçmayız derken bu konuda daha fazla açıklama yapmak istemediğini ifade etti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Yardımcısı, (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi dekanı ve Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın Bayramdaki Ilgın ziyareti yaklaşan yerel seçimlerde aday olduğu söylentisini iyice güçlendirdi.

Prof. Dr. Mehmet Karataş çeşitli alanlarda Ilgına yaptığı hizmetlere Ilgın belediye başkanlığına aday olarak devam edecek mi? Kamuoyundaki haberler muhtemelen aday adaylığı Adalet ve Kalkınma Partisinden olacağı yönünde. Haberimize gelecek açıklamayla konu netleşecek.

Prof. Dr. Mehmet Karataş Kimdir?

1964 tarihinde Konya’nın Ilgın ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da, lisans eğitimini 1982-1986 yılları arasında Ankara Üniversitesi’nde tamamladı. 1986-1990 yıllarında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını yaptı. 1987-1990 yıllarında Ankara Üniversitesi’nde uzman olarak çalıştı. 1990-1995 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı.

Farklı üniversitelerde bölüm başkan yardımcılığı, bölüm başkanlığı, yönetim kurulu üyelikleri ve yüksekokul müdürlükleri görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer aldı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ve bir sivil toplum  kuruluşunda Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı. Bazı basın yayın organlarında müstear isimlerle yazıları yayınlandı. 2003 yılında Ilgın.gen.tr adlı internet sitesini kurdu. 2007 yılından itibaren uluslararası veri tabanlarında taranan JABS (Journal of Applied  Biological Sciences) ve BİBAD (Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi) adlı bilimsel dergilerin editörlüklerini yapmaktadır.

2009-2013 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) üyeliği yaptı. 2013 yılında Yükseköğretim Kurulu Ulusal Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişimi Komisyonu üyeliğine getirildi.

Halen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Senato ve Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Rektör Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

 

Türk siyaset hayatının uzunca bir dönemine tanıklık eden ve bakanlık, başbakanlık yüksek müşavirliği, Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı yapan Dr. Vefa Tanır’ın hayatını anlatan Vefa Tanır adlı kitabın yazarlığını yaptı. İlçemiz Gölyaka (Haremi) Köyünden dir.

www.ilginhakhaber.com/Ramazan KOÇ

Bu haber 3968 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:13 am A A
BENZER HABERLER