12° Hafif yağmur

ÖĞ-DER yeni eğitim yılını kutladı

Eğitim - Eylül 13, 2013 3:41 pm A A

ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği düzenlediği basın toplantısı ile yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini diledi

ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği düzenlediği basın toplantısı ile yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini diledi. ÖĞ-DER Konya Şubesi Başkanı Yavuz Aydın, yeni eğitim-öğretim yılını kutlayarak, “Hepimizin bildiği gibi ülkemizde Pazartesi günü 2013-2014 eğitim-öğretim yılı başlamış olacak. 17 milyonu aşkın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisiyle beraber yine eylül ayı içerisinde 5 milyona yakın üniversite ve yüksekokul öğrencileri eğitim-öğretime başlayacaklardır. Bu eğitim-öğretim yılının öncelikle öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerimize, idarecilerimize, eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime hizmet veren herkese, Konya’mıza, ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun der, başarılı bir eğitim-öğretim yılı dilerim” dedi.

ÖĞ-DER’in kuruluş amacını da açıklayan Aydın, “ÖĞ-DER olarak bu eğitim-öğretim yılında taklitçi, şuursuz, bilinçsiz ve hedefsiz eğitim anlayışından bir an önce kurtularak, adına uygun milli bir eğitimin “milletimizin özlem duyduğu, kendi inancına, değerlerine, tarihine, hedeflerine uygun” uygulanmasını temenni ediyoruz. Bir kere daha ifade ediyorum; ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği bir Milli Görüş kuruluşudur. Her Milli Görüş kuruluşunun en önemli düsturu, eğitiminde vazgeçilmezi olan önce ahlak ve maneviyattır. Sonra sevgi ve kardeşlik, sonra şefkat, merhamet ve adalet, sonra izzet, şeref ve saygınlık, sonra herkesin insan onuruyla ve insan haklarıyla yaşayacağı yeni bir dünyanın kurulmasıdır. ÖĞ-DER olarak bu basamakların ilmi ve ahlaki altyapısını oluşturmak için bütün gücümüzle çalışmaktayız. Bu hedeflere ulaşmak ise ancak fıtrata uygun İslami bir eğitimle olur. ÖĞ-DER olarak eğitim-öğretimi bu anlamda çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Memleket

Bu haber 1927 kez okundu.
Eğitim - 3:41 pm A A
BENZER HABERLER