25° Kapalı

“Mekke’nin Fethi” Ilgın’da coşkuyla kutlandı

Eğitim - Ocak 1, 2019 12:39 pm A A

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ilgın Şubesi, Mekke’nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Ilgın Belediyesine ait Sahib Ata Termal Otel Konferans Salonu’nda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

AGD Ilgın Şube temsilcisi Mustafa Akpınar, burada yaptığı konuşmada, milli ve manevi değerlere saygılı bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Akpınar. “Ülke genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi sınavında hem Ilgın birincisi,  hemde Konya il ikincisinin ilçemizden çıkması bizleri çok mutlu etmiştir. Dernek olarak Mekke’nin fetih yıl dönümü kutlamalarını Ilgın’da ve Türkiye’nin 81 ilinde, 600 farklı noktada eş zamanlı olarak yaptıklarını belirterek, Bir milletin esas gücü topu, tankı değildir. İnançlı, imanlı gençliğidir” dedi.

Gecede Siyer-i Nebi sınavında birinci olan Azize Derbentli’ye yarım, Ramazan Gür’e çeyrek, Halime Kayış’a gram altın ve ilk on kişiye çeşitli hediyeler verildi.

Öğrenciler hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Gecede grup vav İzgileri ve sema gösterisi ile katılımcıları büyüledi.

Programa; İlçe Müftüsü Abdurahim Kocagöl, Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, Borsa Başkanı Lütfi Koç, Belediye Meclis Üyesi Faruk Koç, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mazhar Turgut, İyi Parti İlçe Başkanı Muharrem Elmalı, AK Parti ilçe temsilcileri, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Temsilcileri, TÜGVA İlçe Temsilcisi Ramazan Yağcı, IHH Ilgın temsilcisi Abdullah Yağcı, Gülderen Vakfı Temsilcileri, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ilçe müfettişi Hasan Bircan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bu haber 2478 kez okundu.
Eğitim - 12:39 pm A A
BENZER HABERLER