16° Kapalı

Mavi Marmara, saldırısının 6. yılında Ilgın’da UNUTULMADI

Ilgın Gündemi - Mayıs 31, 2016 11:26 pm A A

IHH Ilgın Temsilciliği tarafından Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının 6. yıl dönümü nedeniyle, Ilgın’da “Mavi Marmara Fotoğraf Sergisi” açıldı.

Lala Mustafa Paşa Külliyesi avlusunda açılan sergide konuşan İnsani Yardım Derneği Ilgın Temsilciliği teşkilat başkanı Abdullah Yağcı, Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda bazı arkadaşlarının şehit olduğunu, bazılarının ise yaralandığını, onların hatırasını yaşatmak için fotoğraf sergisi açtıklarını söyledi.

Yağcı konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi;

“Âyetlerimizi göstermek için, kulunu geceleyin Mescid-i Haram’dan, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya yürüten Allah, Sübhan’dır (bütün noksanlıklardan münezzehtir). Muhakkak ki O, en iyi işiten, en iyi görendir.İSRA 1

Filistin toprakları işgal altındadır. Gazze abluka altındadır. İsrail zindanlarında çocuk ve kadınlar da dâhilbinlerce Filistinli işkence görmektedir. İsrail, Filistinlilere karşı her gün sayısız suç işlemektedir.Bütün yaptıklarına göz yumulmasını bekleyen İsrail, özellikle Gazze’de yaşayan Filistinlilere uyguladığı ambargoyu devam ettirmektedir. Dünyanın gözünü boyamak için sadece kendi belirlediği ölçüde Gazze’ye giriş-çıkışa izin veren İsrail, böylece adalet isteyen insanların mutlu olup avunmasını beklemektedir.0dc74a4a-6e7c-4adb-bd78-79829fb891ba

Gazze Özgürlük Filosu, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasını insanlık onuruna aykırı bulduğu için yola çıkmıştır. Filistin halkı da tüm halklar gibi yardım beklemek zorunda kalmadan kendi kendisine yetecek şekilde özgür ve onurlu bir yaşam sürme hakkına sahiptir. Halkların bu haklarının garantörü ise devletler veya uluslararası mekanizmalar değil insanlık vicdanıdır. Bu filoya olan katkıları ile bu vicdanı ortaya koyan ve Özgürlük Filosu gemilerini yürüten dünyanın dört bir yanındaki farklı din, dil, ırk ve renkteki tüm halklara ve Türkiye halkına teşekkür ediyoruz. Mavi Marmara sadece içindeki yolcuları ile değil milyonlarca vicdanlı yürekle yola çıkmıştır.
İsrail bu yüreklerden korktuğu için bu katliamı gerçekleştirmiştir. Çünkü bu güçle, tüm dünyanın ortak vicdanını dört bir yandan toplayarak getiren Mavi Marmara, kuzeyden gelen ve sonun başlangıcı olacak olan gemidir.

Mavi Marmara misyonu, İsrail’in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmakta ve yüzüşünü devam ettirmektedir. Mavi Marmara’nın başlattığı yürüyüş, ezilen halkların özgürlüğü, Kudüs’ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeği olmuştur.
Mavi Marmara ve Özgürlük Filosu gemilerini yürüten hayırseverler,başta Filistin olmak üzere her yerde, her an hayırla ve minnetle yâdedilmektedir. Mavi Marmara’nın şehitleri ise duaya açılan ellerde ve dua için kıpırdayan dillerde anılmaktadır.

Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm “Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmak”tır.

MAVİ MARMARA’YI UNUTMAYACAĞIZ VE ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ İSRAİL

Çünkü Mavi Marmara Mescid-i Aksa, Kudüs-Filistin özgürlük mücadelesinin bir parçasıdır.
Çünkü Gazze hâlâ abluka altında, Filistin toprakları ve Kudüs işgal altında,Mescid-i Aksa ise mahzundur.
Çünkü Kudüs’ün Muhafızları, Filistin şehitlerinin yetimleri, yetim anneleri, Filistin halkı,onurlu direnişlerini sürdürmek için İsrail’in her türlü zulmüne direnmektedir.
Çünkü Filistinli yetim çocuklar bizimle beraber yürüyecekleri Mescid-i Aksa yürüyüşü için Gazze Limanı’nda bizleri beklemektedir.
Çünkü siz zalimsiniz ve tüm yeryüzünü zalimlerden kurtarmak, Rabbimize ve gelecek nesillere karşı bizim sorumluluğumuzdur.
Çünkü, sizin dediğiniz gibi “yaşlılar ölebilir” ama dediğinizin aksine “gençler unutmayacak” bu yolculuğu tamamlayacaklar.
6. yıldönümünde Gazze Özgürlük Filosu’nun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 ŞEHİDİMİZİ, Filistin ile beraber Suriye, Arakan, Doğu Türkistan, Irak, Afganistan, Çeçenistan ve yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan Tüm insani yardım gönüllülerini sevgiyle selamlıyoruz” dedi. İHH ILGIN TEMSİLCİLİĞİ- ILGIN HAK HABER IHH3c0fe5a5-f537-4180-acdd-4f1b3961e40d 09b01cc7-7f74-4f3d-a87a-5163bfe3d6e0 87465f70-58c2-4a91-976c-a4148a97cc18 b24005d8-a51c-49ed-a13f-ab03282c36e2 d7c7079b-2e9a-4421-afb2-342676b58a190dc74a4a-6e7c-4adb-bd78-79829fb891ba

Bu haber 1532 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:26 pm A A
BENZER HABERLER