Orta şiddetli yağmur

Konya’da AGD’den Mısır’daki katliama tepki

Ilgın Gündemi - Ağustos 15, 2013 7:50 am A A

Konya’da AGD’den Mısır’daki katliama tepki

 

Mısır’da bu sabaha karşı darbe karşıtlarına yapılan katliama AGD üyeleri tepki göstererek ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

 

Mısır’da sabaha karşı darbe karşıtlarına yapılan katliam, Konya’da protesto edildi. Protesto gösterilerinin ardından Mısır’daki katliam da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) liderliğinde Şerafettin Camisi önünde gerçekleştirilen protesto gösterilerine İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) de destek verdi. Yatsı namazı sonrası cami önünde toplanan vatandaşlar, Mısır’daki darbe karşıtlarına karşı yapılan katliamı, İsrail, Amerika ve Mısır askeri yönetimi aleyhine sloganlar atarak protesto etti. Mısır’da silah zoruyla yönetime el koyan darbecilerin, bu sabah itibariyle Adeviyye Meydanı’nda yeni bir katliama başladıklarını belirten AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Darbe yönetimi, keskin nişancıları kullanarak, 2 bine yakın insanı şehit ederken, on binlerce insanı da yaralamıştır. Adeviyye Meydanı’nda sergilenen bu kanlı katliam, daha önceki müdahalelerde olduğu gibi canlı yayında tüm dünyanın önünde gerçekleşmiştir. Darbeye karşı direnişin sembolü olan Adeviyye Meydanı adeta kan gölüne çevrilmiştir” dedi.
Mısır’da yapılan darbenin, Suriye’de yaşanılan iç savaşın ve Irak’ta patlayan bombaların aynı merkezin kontrolü altında olduğunu ifade eden Parlak, “Dökülen kanın arkasındaki tek gerekçe, terörist İsrail’in bölgedeki varlığını teminat altına alınmasıdır. Bu gerçek bu coğrafyanın her insanı tarafından mutlaka fark edilmelidir. Büyük Ortadoğu Projesi, derenin kuşunun, derenin taşıyla vurulmaya çalışıldığı kanlı bir projedir. Mısır’daki katliamlar, Büyük Ortadoğu Projesi’nin işletilmesidir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından cami önünde, Mısır’daki katliamda ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Muhammet Korkmaz ve Eyüp Kamil Gaysı isimli iki genç vatandaş düğününde giyeceği damatlıkları yakarak Mısır’da yaşananlara tepki gösterdi. Ardından Şerif Korkmaz tarafından Mısır’da hayatını kaybedenler için dua okundu. Pazar günü düğününün olduğunu vurgulayan Muhammet Korkmaz ise, “Damatlığımı yakarak diğer damat arkadaşımla birlikte Mısır’daki bu zulme tepkimizi göstermek istedik. Düğün yapacağız, yalnız güle oynaya düğün yapmayacağız. Oradaki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bu şekilde göstermek istiyoruz. Adeviyye Meydanı’nda kardeşlerimin kanları akıyor. Allah onların yardımcısı olsun. Hep dua ediyoruz. Damadın, gelinin duası kabul olurmuş. Biz de bu şekilde dua ettik. Müslüman aleminden dua etmelerini istiyoruz. İdarecilerimizden de, en azından bizim bu ceketi yaktığımız gibi onlardan da duyarlılık bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Protesto gösterileri, sloganların ardından sona erdi.

Memleket

Bu haber 1961 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 7:50 am A A
BENZER HABERLER