12° Açık

Kadeniz, “OSB’de bütün çatılar GES ile donatılacak”

Ilgın Gündemi - Aralık 4, 2023 9:42 am A A

Organize sanayi bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Karadeniz bizlere şu bilgileri verdi ;

Kıymetli hemşehrilerim öncelikle şunu belirtmek isterim ki Ilgınımız jeopolitik konumu gereği bir çok özellikleri içerisinde barındıran bir ilçemiz.

Bize düşen bu jeopolitik özellikleri en iyi şekilde değerlendirip her eve bir ekmeğin girmesini sağlamaktır.

Bildiğiniz üzere benim akademik çalışmalarımın başında yatırım projeleri gelmektedir. Bu minvalde yaptığım çalışmalarda organize sanayi bölgemizin faaliyete geçmesiyle yaklaşık olarak 3040 ( üç bin kırk ) kişiye istihdam kapısı olması bekleniyor. Amacımız bu sayıyı giderek artırmaktır.

Tabi OSB’ nin kuruluş aşamasında değerli katkıları olan belediyemize, Ticaret ve Sanayi Odamıza, diğer katkı veren odalarımıza, milletvekillerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Ilgın OSB özellikleriyle diğerlerinden farklı olacaktır. Kuruluş protokolü ve vizyonları gereğince tamamen “yeşil bir OSB” oluşturacaklarını aktaran Karadeniz şunları söyledi: “Bütün çatılar GES ile donatılacak, GES yatırımı yapmayan firmaya yatırım hususunda destek verilecek.

OSB, kendi elektriğini kendisi üretecek. Sıfır atık için güçlü bir altyapıya, kendi arıtma sistemine sahip olacak.

Karbon ayak izi ve yeşil dönüşümle ilgili bütün şartları yerine getireceğiz, örnek bir OSB olacak. Bölgeye ciddi talep var.

Tahsiste çevre dostu olacak, fabrikasını en hızlı şekilde hayata geçirecek, daha fazla istihdam sağlayacak firmalara öncelik tanıyacağız.”

MUSTAFA KARADENİZ KİMDİR ?

1984 yılında Konya’nın Ilgın kasabasına bağlı Çiğil mahallesinde dünyaya geldim. Sekiz kardeşli geniş bir ailenin yedinci evladıyım. Evliyim İlk – orta öğretimimi ve üniversite hazırlık eğitimimi Ilgın’da aldıktan sonra Lisans eğitimi Eskişehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümünde tamamladım. Daha sonra Yüksek Lisans eğitimimi Kütahya DPÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde kamu ekonomisi alanında yazdığım tez ile tamamladım. Yüksek Lisans eğitimimden sonra Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktora çalışmalarında bulundum. Gerek ulusal gerekse de uluslararası yayınevlerinde yayınlanmış toplamda 21 adet kitabım bulunmaktadır. Bu kitapların üç tanesi Oxford gibi uluslararası üniversitelerde okutulan ders kitaplarının Türkçe çevirisidir. Eserlerim gördükleri teveccüh sonucunda toplamda 78 baskı yapmıştır. Eserlerin konusu yerel yönetimler, kamu ekonomisi, bütçe ve meslek sınavlarına hazırlık alanındadır. Kitaplarımın yanında gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda yayınlamış makalelerim bulunmaktadır.

A grubu kariyer meslekler olan Kaymakamlık, Müfettişlik, Uzmanlık, İdari Yargı Hakimliği mesleklerine giriş sınavlarına yönelik devlet üniversiteleri – özel üniversiteler ve özel akademilerde kamu ekonomisi / bütçe / vergi hukuku dersleri vermekteyim. Yine çeşitli bakanlıklarda çalışan bakanlık mensuplarına yönelik görevde yükselme alanında denetim dersleri vermekteyim. Ayrıca 1970 yılından buyana Ankara’da faaliyet gösteren savaş yayınevinde yazar ve editörlük yapmaktayım. Hem verdiğim derslerden hem de yazdığım kitaplardan telif hakkı almaktayım. Yine kendi akademik alanımla ilgili birçok ulusal ve uluslararası yatırım projesinde danışmanlık ve proje yürütücülüğü yaptım. Bu projelerin bazıları şunlardır;

➢ Kütahya ili Yılmazlar tarım çiftliği, küçükbaş besi projesi (proje değeri 24.000.000 TL ) – 2022 – Kanber Mühendislik Danışmanlık

➢ Altıntaş ilçesi, Arıoğlu büyükbaş besi projesi ( proje değeri 600.000 EURO )- 2021 – Kanber Mühendislik Danışmanlık

➢ Seydi köy 400 KW’ lık GES projesi ( proje değeri 500.000 EURO ) – 2020 – Kanber Mühendislik Danışmanlık

➢ Düzce Enerji Birliği İmalat İşletme Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin HASANLAR HES tesisi için Karbon sertifikası Ekosistem Değerlendirme Raporu, 2014 – Prof. Dr. Özgür Emiroğlu ( proje yürütücüsü )– Osman Gazi Ünv. ( 200.000.000 TL)

➢ BÜKOR Elektrik Üretim A.Ş nin DARCA HES tesisi için Karbon sertifikası Ekosistem Değerlendirme Raporu – ( 187.000.000 TL )

➢ ATLAS Enerji Üretim Termik Santrali Değerlendirme Projesi – Özgür Emiroğlu ( proje yürütücüsü )– Osman Gazi Ünv. ( 240.000.000 TL)

Bu haber 1608 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:42 am A A
BENZER HABERLER