21° Az bulutlu

Ilgın’ın bazı mahallelerini yaz ortasında sel bastı

Ilgın Gündemi - Ağustos 11, 2022 10:40 am A A

Konya’da etkili olan yaz sağanağı, Ilgın ilçesinde sel ve su baskınlarına neden oldu. Ekipler, AFAD Konya koordinesinde yardıma koştu. Can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, oluşan hasarın tespiti için çalışma yapılıyor.

Konya’nın da aralarında bulunduğu Türkiye’nin birçok ilinde yaz sağanakları etkili oluyor.

ILGIN’DA SEL VE SU BASKINI

Dün akşam saatlerinde Konya’nın Ilgın ilçesinde aniden baskıdan sağanak yağmur, sel ve su baskınlarına neden oldu.

Yorazlar, Avdan Gedikören ve Gölköy Mahallelerinde bazı yerleri su bastı, bazı yerlerde toprak kayarak yolları kapattı, ekipler ise vatandaşın yardımına koştu.

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş vatandaşları yalnız bırakmadı heen olay yerlerine ulaştı. Ilgın Belediyesi ekipleri tam kadro olay yerlerine sevk edildi.

AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun başkanlığında 2 adet tam donanımlı arama kurtarma aracı, 1 adet 8X8 amfibik ve 4 kişilik arama kurtarma ekibi hemen olay yerine ulaştı.

CAN KAYBI YA DA YARALANMA OLMADI

AFAD ekipleri koordinesinde; Ilgın itfaiyesi, Ilgın Jandarma ve Ilgın Belediye ekiplerinin yapmış olduğu ortak çalışma sonunda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı, maddi hasar oluştuğu belirlendi.

Su baskınının meydana geldiği yerlerde KOSKİ’ye ait vidanjörle su tahliyesi yapıldı.

HASAR TESPİTİ YAPILIYOR

Meydana gelen maddi hasarın tespiti için TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) kapsamında ilgili ana ve destek çözüm ortağı olan kurumlar tarafından AFAD koordinesinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Ilgın Kaymakam vekili Nurullah Kaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Veli Uğur, Ilgın itfaiye Müdürü Muhammet Ali Teker sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bu haber 1069 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:40 am A A
BENZER HABERLER