Açık

Ilgında türbanlılara tutanak tutuldu

Ilgın Gündemi - Ekim 1, 2013 5:18 pm A A

Ilgın Anadolu Lisesinde okuyan türbanlı öğrenciler önceki gün bayrak töreninden sonra derse girmek için okula girdiklerinde tutanak şoku yaşadı.

Başbakanın Demokratikleşme Paketini açıkladığı gün Ilgın Şehit Selam Kemer Anadolu lisesinde başörtülü öğrencilere ayrımcı uygulama yapıldığı iddia ediliyor.
30 Eylül sabahı türbanları ile okullarına giden yaklaşık 50 öğrenci sabah saatlerinde bayrak töreninde sıra olup İSTİKLAL marşını okunacağında öğrenciler sıradan ayırıp İSTİKLAL marşını ayrı bir şekilde okutturulduğu iddia ediliyor.

Tutanağın o gün nöbetçi olmayan hocalar tarafından tutulduğunu iddia eden veliler kendilerinden şikayetçi olacaklarını İfade ettiler. Olay sonrasında ise tutanak tutularak öğrenciler derse alındığını, salı günü sabah ise Müdür Ahmet SEDEF öğrenci velilerini arayarak okula çağırdı. Velileri okula çağırma sebebinin öğrencilerin türbanlı okula geldiğinden haberiniz var mı? sorusuymuş bizde sitemize gelen ihbarı değerlendirmek üzere bizde okula gittik.

Gittiğimizde Okul müdürünün odası önünde yaklaşık 10 tane öğrenci beklemekteydi. Müdür odasında bir veli ile birlikte konuyu değerlendiriyordu. Veli bir önceki günkü yaşanan olayın türbanlı olduğu için kızını rencide edildiğini ifade ederek olay yanlı bir uygulama olduğunu iddia etmekteydi.

Velilerden Ali Çelikkaya ve Alim Ünal kızlarının türbanlı olarak derslere girmesini istediklerini aynı zamanda okula ruj,oje gibi benzeri ürünleri kullanan ve kot gibi kıyafetleri giyen öğrenciler ayrı bir yönetmeliğe mi tabi de onlar hakkında tutanak neden tutulmuyor. Öğrencilerimizin sıralarından ayırıp, özellikle İSTİKLAL marşını ayrı bir şekilde okutulması kızlarımızı rencide edilmelerini, üzülmelerini istemiyoruz dediler. Okul yönetimi ise 27 Kasım 2012 yayınlanan 2012/3959 sayılı yönetmeliğin 4 madde e bendin e göre kanuni işlem yapıldığı ifade etmekte.

Bu haber 3625 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 5:18 pm A A
BENZER HABERLER