16° Az bulutlu

“Ilgın’da Organize Sanayi Bölgesi Kurulması Fizibilite Çalışması konulu projesi Raporu” yayımlandı.

Ilgın Gündemi - Mart 17, 2014 1:28 pm A A

Ilgın Ticaret Odası Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Aralık ayında yapılan çalışmaları neticesinde “Ilgın’da Organize Sanayi Bölgesi Kurulması Fizibilite Çalışması konulu projesi Raporu” yayımlandı.

Sitemize açıklama yapan Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi ÖZLEN , İlçemizde ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz için Mevlana Kalkınma Ajansına (MEVKA) Ilgın’da OSB kurulması Fizibilite Çalışması yapılması konulu projemizi sunduk.MEVKA tarafından kabul gören Osb projemizin sözleşmesini 04.12.2013 tarihinde imzaladık ve vakit kaybetmeden çalışmalarımıza başladık. Üyelerimizle , Ilgın Kaymakamlığı, Ilgın Belediye Başkanlığı , Mesleki Kuruluşlar , Sivil Toplum Kuruluşları ile bir dizi toplantılar gerçekleştirilerek tüm paydaşlarımızın görüşlerini aldık raporumuzu şekillendirdik.

Konya Abigem Uzmanı Serap AYDAR tarafından hazırlanan Ilgın’da OSB Kurulması Fizibilite Çalışması Projesi Raporu Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek yayımlanmıştır. Raporun sonucunu kısa özetlersek ; “İlçede Organize Sanayi Bölgesi Kurulması, bölgenin sosyo – ekonomik yapısının gelişmesine ve bölgenin cazibesinin arttırılmasına daha çok katkı sağlayarak , yatırımcıların beklentilerini karşılamada çekim alanı yaratacaktır. Osb yeni yatırım alanlarının oluşmasına zemin hazırlayacak, tarım arazileri korunacak, çarpık kentleşme engellenecek ve rekabet edebilir bir bölge ekonomisi oluşacaktır. Tüm bu değerlendirmelerin sonucuna göre ; Ilgın’da Osb kurulmasının uygun ve yararlı olacağı düşünülmektedir.” İfadesiyle Ilgın’da Osb kurulması kabul edilmiştir.

Başkan ÖZLEN ; “Kanunen de OSB Kuruluşunun sadece ticaret odası tarafından yapılması mümkün değildir. Biz Oda olarak böyle bir çalışma ile konuyu gündeme getirmiş olduk . OSB Kuruluşu konusunda bundan sonraki süreçte ise tüm kamu kurum ve kuruluşları özellikle kaymakamlık , belediye ve özel sektör müteşebbisleri tarafından sahiplenilmesi gerekmektedir. Ilgın Ticaret Odası olarak bizler her zaman Ilgın adına olabilecek güzel yatırım ve projelerde Ilgın’lının yanında olacağız” dedi.

Bu haber 1926 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:28 pm A A
BENZER HABERLER