12° Parçalı bulutlu

Ilgın’da Fındık Hasadı

Ilgın Gündemi - Eylül 18, 2017 11:07 am A A

Konya’nın Ilgın ilçesinde bir kişi evinin bahçesine ektiği fındıkları toplamaya başladı.

Şıhcarullah Mahallesinde ikamet etmekte olan Semati Akpınar Ilgın’da farklı ürünlerinde yetiştiğini gösterebilmek ve çiftçilikte farkındalık oluşturabilmek adına ektiği fındıkların ikinci hasadını yaptığını belirterek gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

 “Ilgın iklim olarak kışları biraz soğuk geçtiği için bu tür ağaçlar ekilmiyor. Ben Belekler Mahallesi’nde yetiştiğini gördükten sonra hemen bahçeme de ektim. İnşallah bu yıl ikinci hasatını topluyorum. Evimin ihtiyacını fazlasıyla karşılıyorum. Ağaçlar yetiştikten sonra fındığa para vermeyi unuttum. Henüz bahçemde birkaç tane ağaç ve yetişen fidanları var. Farkındalık oluşturarak Ilgın’da da fındık ve benzeri ürünlerin yetiştiğini gösterebilmek için yakın sürede ağaç sayısını arttırmak, bu konuda önder olmak istiyorum. Atalarımız ne güzel söylemiş ‘Bakarsan Bağ Bakmasan Dağ Olur’ çalışıp bakınca oluyor”  ifadelerine yer verdi.

Ilgın’da yetişen fındığın rekoltesini iyi olduğunu dile getiren Akpınar, Ilgın’da fındık yetiştiriciliğinin de destek kapsamına alınarak yetiştirici sayısının arttırılabileceğine dikkat çekti.

Bu haber 2011 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:07 am A A
BENZER HABERLER