12° Parçalı bulutlu

Ilgın’da Engelliler Günü etkinliği

Eğitim - Aralık 3, 2015 5:59 pm A A

Ilgın ilçesinde Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, “Engelsiz Bir Dünya İçin Hep Birlikte El Ele” yürüyüşü gerçekleştirildi.

***

Özel Hayat Özel Eğitim rehabilitasyon merkezi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, rehabilitasyon merkezi görevlileri, öğrenciler ve engelliler katıldı.

***

PTT Şubesi önünde başlayan yürüyüşte, “Engelsiz bir Ilgın için hep birlikte el ele” yazılı pankart açıldı. Nevzat İspir Caddesi’nde devam eden yürüyüşte, gruptakiler taşıdıkları dövizlerle engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları sorunlara dikkati çekti. Yürüyüş, Dutlu Kahve Meydanı’nda sona erdi.

***

Belediye Başkanı Oral, burada yaptığı açıklamada, 3 Aralık’ın kutlama değil, farkındalık günü olduğunu söyledi.

***

Engellilerin yanlarında olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Oral, “Engelli vatandaşların hayata gülerek bakması çok güzel. Biz de bu güzel duyguyu yaşamak için bugün burada onlarla yürüdük. Geldiğimiz noktada, geriye baktığımızda çok yol kat etmiş vaziyetteyiz. Bir zamanlar engellilerin toplumdan kaçtığı, utandığı zamanlardan bugünlere geldik. Bu vesile ile tüm engelli kardeşlerimin günlerini kutlayarak, en kalbi duygularla selamlıyorum” diye konuştu.

***

Başkan Oral bu organizasyonu yapan eğitim kurumuna ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA/haberler.com

Bu haber 1666 kez okundu.
Eğitim - 5:59 pm A A
BENZER HABERLER