14° Açık

Hemşehrimiz Ali Boran Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığına Atandı

Ilgın Gündemi - Kasım 15, 2013 11:35 pm A A

Prof. Dr. Ali Boran Dekan Oldu

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi sanat Tarihi Öğretim Üyesi ve Konsa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Boran, aynı üniversiteye bağlı ve eski adı Mesleki Eğitim Fakültesi olan Sanat ve Tasarım Fakültesi’ne dekan olarak atandı.

Prof. Dr. Ali Boran Kimdir

Özgeçmişi

28.04.1966 yılında Konya’nın Ilgın İlçesine bağlı Eldeş Köyü’nde doğdu. 1987’de Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nü kazandı. 1991 yılında bu bölümden mezun olduktan sonra 1992’de Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak girdi. Aynı üniversitede 1994 yılında Yüksek Lisans ve 1997’de Doktorasını tamamladı. 1998 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’ne Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 2007 Türk ve İslam Sanatı bilim alanında doçent oldu. Eylül 2010 tarihinden itibaren Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’ne naklen atandı. 11.02.2013’ de Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk ve İslam Sanatı Bilim Dalında Profesör oldu.

Eğitim-öğretimde lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki ders ve danışmanlıklarının yanı sıra, bilimsel araştırmalarını da sürdürmektedir. Yayımlanmış yedi kitabı ile çok sayıda makalesi bulunan BORAN, ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok kongre ve sempozyuma bildiri sundu.

1989 yılından itibaren Ani, Ahlat, Alanya, Eski Erciş Kalesi ve Selçuklu Mezarlığı Kazıları ile Eski Van Şehri Van Hüsrev Paşa Külliyesi Kazı ve Restorasyon Projesi çalışmalarına katılan BORAN, 2000 – 2005 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni denetiminde “Siirt İli ve İlçeleri Yüzey Araştırması”, 2006- 2009 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı – Devlet Su İşleri (DSİ) ortak projesi olan “Ilısu Baraj Gölü Altında Kalacak Siirt’teki Kültür Varlıklarını Belgeleme Çalışması”nı, 2010 yılından itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle Mersin – Silifke Kalesi Kaz ile Ortaçağdan günümüze Konya İli ve ilçeleri Yüzey Araştırması çalışmaların sürdürmektedir.

Ayrıca “Yurt Dışındaki Tarihi Türk Eserlerin Envanteri Projesi (Suriye)”; “DAP (Doğu Anadolu Projesi) Kültür ve Turizm Sektörü”; “Türkiye’nin Sosyal ve Kültürel Tarihi Projesi”, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki Kültür Varlıklarının Envanteri Projesi”, “Balıkesir ve Yöresindeki Sanat Eserlerini Araştırma Projesi”, ve “Osmanlı Ansiklopedisi Projesi”nde görev aldı.

Sanat Tarihi Bölüm Başkanlığı, Türk – İslam Sanatları Anabilim Dalı Başkanlığı yapan Boran, Konya Kültür Varlıkları Bölge Kurulu üyesi ve başkanlığını sürdürmektedir. Ali Boran, Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığına atandı.

Prof. Dr. Ali Borana yeni görevinde başarılar dileriz.IHH

Bu haber 2878 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:35 pm A A
BENZER HABERLER