17° Kapalı

Genciyle Yaşlısıyla Ilgın GENÇ`i İzledi!

Ilgın Gündemi - Nisan 18, 2014 6:44 pm A A

Geçtiğimiz günlerde GENÇ Dergi ekibi olarak Konya Ilgın’da güzel bir şölen gerçekleştirdik. Bu sefer şölenimize sadece gençler katılmadı; Ilgın halkı çocuğu, genci, yaşlısıyla şölenimizi izlemeye geldi! Şöleni gerçekleştirdiğimiz Konya Ilgın Belediye Kültür Sarayı oldukça eski bir binaydı. Bina, uzun yıllar sinema salonu olarak kullanılmış. Binaya girdiğim an kendimi zaman tünelindeymişim gibi hissettim. Koltuklar tahtadandı ve oldukça eskiydi, sinema perdesinin bulunduğu alan da oldukça eskiydi.

Biraz zaman geçtikten sonra Ilgın halkı eski Türk filmlerinde gördüğüm aileler gibi elinden çocuğunu tutmuş, bizi izlemeye gelmişlerdi. Sonra yerlerine yerleştiler ve meraklı gözlerle şölenimizin başlamasını beklediler. Ben yine her zamanki gibi etrafta dolaşıyor, gözlem yapıyor, fotoğraflar çekiyordum. O an, gözümün önünden belki de binanın da etkisiyle GENÇ Dergi ekibi olarak gittiğim şölenler, yaptığımız uzun yolculuklar, arabada söylediğimiz marşlar, türküler, kışın buz gibi suda abdest aldığımız, kâh dolu kâh boş salonlarda söyleşiler gerçekleştirdiğimiz günler bir bir gözümün önünden geçti. Şükürler olsun, dedim, iyi ki bu ekiple birlikteyim ve şükürler olsun o günkü heyecan hâlâ devam ediyor. Bir kişi bile olsa ona ulaşmak gayretiyle yine yola çıkılıyor. Bir kişi bile olsa dağlar, ovalar, vadiler aşılıyor.

Konya Ilgın’da gerçekleştirdiğimiz, Genç Gönüllüler Koordinatörü Yahya Uyar’ın sunuculuğunu yaptığı şölen İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı`ndan sonra kürsüye Gülderen Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdulvahid Koç davet edildi. Konuşmasında, Mısır’da ve dünyada yaşanan acılara dikkat çekti. Ardından şölenimizin hayırlı geçmesi dileğinde bulundu. Abdulvahid Bey`in konuşmasının ardından kürsüye Ilgın Belediye başkanı Halil İbrahim Oral davet edildi, şölenin hayırlı geçmesi dileğinde bulundu. Ardından kürsüye GENÇ Dergi Genel Yayın Danışmanı Mehmet Lütfi Arslan konuşmasını yapmak üzere davet edildi. Dünyada yaşanan acılara sesiz kalınmaması gerektiğini, çok zor, sancılı günlerden bu günlere gelindiğini değerini ve kıymetini iyi anlamak gerektiğini söyledi.

Mehmet Lütfi Arslan’dan sonra GENÇ Dergi Yazı İşleri Müdürü Süleyman Ragıp Yazıcılar sahneye davet edildi. Yazıcılar, konuşmasında küçüklükten bu yana okuduğumuz dergilerin çok önemli odluğunu ve zihin algımızı etkilediğini söyledi. Ne okuyorsak o şekilde yaşadığımızı ve hayallerimizin o doğrultuda şekillendiğini söyledi. Büyük bir fikir, dava adamlarının dergiler aracılığıyla yetiştiğini anlattı. Yazıcılardan sonra Yusuf Goncagül ve Neyzen Fatih sahneye çıktılar. Seyircilere güzel ezgiler ve ilahiler söylediler. Yusuf ve Fatih’ten sonra sahneye Samet Demir çıktı. Samet, yaptığı stand-up şovu ile seyircileri kahkahalara boğdu. Programın sona ermesinin ardından hatıra fotoğrafları çekildi.

Kaynak: Gencdergisi.com/Alpaslan Öngel

Bu haber 1692 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 6:44 pm A A
BENZER HABERLER