16° Kapalı

Endüstri Meslek Lisesi’nden koronavirüse karşı dezenfektan üretimi

Eğitim - Mart 28, 2020 7:08 pm A A

Ilgın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında, Ilgın’da meslek lisesi aracılığı ile dezenfektan ürettiğini bildirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yetkililerin Kovid-19’a karşı en etkili mücadele yolunun hijyen kurallarına uyulması olduğunun açıklanmasının ardından Ilgın’da  Şehit Bayram Harun Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, bu kapsamda dezenfektan üretim yaptığı belirtildi.

Meslek lisesinin bu kapsamda çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kovid-19 salgını ile mücadelede etkin yolun hijyen kurallarına uygun yaşamak olduğu yetkililerimiz tarafından sürekli ifade edilmektedir. Bu aşamada el temizliği ve sürekli kullandığımız alanların dezenfekte edilmesi, mücadelede alınacak önlemlerin başında geliyor.   Ilgın Şehit Bayram Harun Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yüzey dezenfektanı, el temizleme solüsyonu ve dezenfektanı üretimi yapıyor.  Üretim doğrultusunda gerek kamu gerekse halkımızın ihtiyaçları giderilmektedir.”

Okul Müdürü Mehmet Çakmakçı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç’tan alınan bilgiye göre bu zorlu süreç atlatana kadar üretimin devam edeceği öğrenildi.

Bu haber 3785 kez okundu.
Eğitim - 7:08 pm A A
BENZER HABERLER