12° Açık

Çiftçi Borçları Erteleme konusunda İlçe Tarımdan Uyarı

Ilgın Gündemi - Eylül 4, 2013 2:49 pm A A

Ilgın’da Çiftçilerin Borçlarına Erteleme

Ilgın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Meral MANGIR, afete (rüzgar, kuraklık) maruz kalan çiftçilerin gerekli belgeleriyle başvurmaları halinde borçlarının erteleneceğini bildirdi

Ilgın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Meral MANGIR, afete maruz kalan çiftçilerin gerekli belgeleriyle başvurmaları halinde borçlarının erteleneceğini bildirdi.

Mangır, yaptığı açıklamada, 1 Ocak-23 Ağustos tarihlerinde meydana gelen yangın, su baskını, kar, don olayı, kuraklık gibi afetler nedeniyle maddi hasara uğrayan çiftçi ve besicilerin, kredi borçlarının ertelenebileceğini söyledi.

Borç ertelemesi müracaatlarının 23 Eylül’e kadar devam edeceğini ifade eden Mangır, “En az yüzde 30 zarar gören çiftçiler, Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerinden aldıkları düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesi için Ilgın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne, borçlu oldukları kurumlara dilekçe vermeleri gerekmektedir. Çiftçi kayıt sistemi ve kimlik fotokopileri de istenilen belgeler arasında yer alıyor” diye konuştu. Müdür Mangır 23 Eylül son başvuru tarihidir çiftçilerimizin mağdur olmamaları için erken müracaat etmeleri menfaatlerine olacaktır dedi.

IHH

Bu haber 3357 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:49 pm A A
BENZER HABERLER