18° Az bulutlu

Başkan Turgut, “Yaşanılabilir bir Ilgın için”

Ilgın Gündemi - Şubat 1, 2021 10:00 am A A

Siyasetin Nabzı” köşemiz de bu hafta, Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mazhar Turgut; fikir, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Ilgın Gazetecilerine paylaştı.

Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mazhar Turgut  “Yaşanılabilir bir Ilgın için” manşeti ile yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi;

Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mazhar Turgut “İlçemizin sorunları ve çözüm yolları konulu Siyasetin Nabzı propramına Saadet Partisi Ilgın ilçe teşkilatımızı da davet ettiğiniz için, Ilgın’ımızın siz değerli basın mensublarına teşekkür ediyorum. Sizler vasıtası ile bizleri takip eden Ilgın lı hemşehrilerimizi de hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.

Başkan Mazhar Turgut “Doğup büyüdüğümüz memleketimiz için yapılacak olan söyleşilerin Ilgın’ımıza hayırlar getirmesini, problemlerinin çözülmesi ve yaşanılabilir bir şehir olmasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim. Bizleri böyle müslüman bir coğrafya da ve toplumda dünyaya getirdiği için Rabbime de sonsuz hamd u senalar ederim. Yine bu memleketimize geçmişten günümüze kadar hizmeti geçmiş olan herkese de tüşekkürü bir borç biliyorum.”dedi.

Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mazhar Turgut “Zor zamanlardan geçiyoruz. Yeryüzünde zülmün, adeletsizliğin ve ahlaksızlığın arttığı, mazlumların gözyaşlarının dinmediği zaman da, gözle görülmeyen elle tutulamayan bir virüs süper güçleri dahi evlerine kapatmıştır. Ilgın’ımızda da bu pandemi sürecinde pek çok hastalanan kardeşlerimiz oldu onlara Allah tan şifa diliyorum, yine bu süreçte de tanıdık tanımadık simalardan  vefat eden kardeşlerimiz oldu, onlara da Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ederim.

Değerli basın mensupları kıymetli Ilgınlı hemşehrilerim. Ilgınımız geçmişten günümüze tarihi köklü yerleşim yerlerinden olmasına rağmen, hak ettiği gelişmeyi gösterememiştir. Çok önemli jeopolitik konumu ile yeraltı ve yer üstü zenginlikleri olmasına rağmen gerekli önem ve büyüme sağlanamamıştır. Biz bu söyleşiyi yaparken, muhalefet olsun diye yapmıyoruz, problem çıkarmak için konuşmuyoruz, problemlerin çözülmesi ve memleketimizin ihya edilmesi için belediyemiz ve yetkililere yardımcı olmak için bildiklerimizi, gördüklerimizi ve bizlere iletilenleri siz değerli basın mensupları vasıtası ile yetkililer ile paylaşmaya çalışacağız.

Saadet Partisi olarak bizler efsane Milli Görüş belediyeciği diye destanlaşmış  Türkiye de, Konya da ve bir dönem de Ilgın da hizmet etmiş olan bir zihniyetin temsilcileriyiz. Merhum Liderimiz Rahmetli Erbakan hocamızın tabiri ile iş başındaki belediye başkanlarımız ve Ilgın da belediye başkanı olan Ramazan Yetkin Özalp başkanımız “teke’den süt çıkartırcasına” üstün hizmetler yaparak halkımızın bugün dahi aradığı belediyeciliğin kitabını yeniden yazmışlardı.

Kıymetli basın mensupları, maalesef günümüz belediyeleri ve Ilgın belediyemiz borç ve faiz batağının içindedir. Borç ve faiz demek, halkımıza vergi yada hizmetlerde eksiklik ve aksama olarak geri dönmektedir. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha rantabl kullanılması, iş gücünün daha ekonomik kullanılması ve tarafgirlik yapılmaması belediyemizi ve hizmetlerimizi canlandıracaktır. Ben yaptım oldu mantığı ile yapmış olmak için yapılan hizmetler hem verimsiz, hem de kamu kaynaklarının israf edilmesine sebep olmuştur. Vaadler boy boy resimlerle – yapılacak – diyerek geciktirilmemeli, zamanın da yapılarak vatandaşın hizmetine sunulmalıdır. Hizmetler günü kurtarmak için değil çözüm odaklı olmalıdır. Hizmetler zamanın da, hızlı, sürekli ve sorgulanabilir olmalıdır. Hizmetler de insan fıtratına uygun, doğayı bozmayan, insan ihtiyaçlarını gideren, hayatı kolaylaştıran çalışmalara öncelik verilmelidir.

Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mazhar Turgut “Teşkilatımızın yaptığı çalışmalarda ve bu söyleşinin duyrulması ile bizlere gelen taleplere baktığımız da hemşehrilerimizin istekte bulunduğu öncelikli konuların başında işsizlik ve ekonomik sıkıntılar gelmektedir. Şehrimiz de pek çok imkan bulunmasına rağmen, tam manası ile değerlendirilememektedir. Kaplıcamız, Gölümüz, Kömür ocakları, Şeker Fabrikası, Tarım ve Hayvancılık gibi hepsi cevher niteliğinde ki kaynaklarımızdan tam manası ile faydalanacak olsak işsizlik kalmayacağı gibi dışardan işçi talebi bile olacaktır. Sahip olduğumuz bu kaynaklara pek çok ilçe gıbta ile bakmaktadır.

Kaplıcalarımızda hala hamam kültüründen kurtulamadık, Konya bölgesinin en önemli termal merkezi olma imkanımız var ama hala yerimizde saymaktayız. Kaplıca bölgesinde yapılan yapılaşma, ileride bölgenin turizm merkezi olmasına engel oluşturacaktır. Yıldızlı termal tesisler, devre mülkler gibi yapılarla yatak sayısının ve hizmet kalitesinin artırılması gerekmektedir. Tabii ki seyir teraslarını da unutmamak gerekir. Kaplıca suyuna entegre olarak seracılık sistemeleri geliştirilmelidir.

İlçemizin bütününe baktığımızda tarım ve hayvancılık çok önemli bir sektör. Bu sektörlerin önü açılarak halkımızın gelir seviyesi yükselecek, köylerimiz canlanacak, şehrimiz büyüyecektir. Bazı mahallelerimizde yapılan kapalı devre sulama sistemlerinin tüm ilçemize uygulanması gerekmektedir. Önümüzde ki dönemlerde kuraklık beklentilerinin olması ve yer altı ve yerüstü su kaynaklarımızın bitme noktasına gelmesinden dolayı acilen yeni su kaynaklarının bölgemize getirilmesi gerekmektedir. Tarımsal girdilerde ki maliyetlerin yükselmesi ve çiftçilerimizin ürünlerini daha karlı satabilmesi için belediyemiz öncülüğünde kooperatifleşme birlikteliği yapılmalıdır.

Başkan Turgut “Bölgemizde son zamanlarda hayvancılığın gelişmesi sevindiricidir. Ama hayvancılıktan sağlanacak katma değerden ilçemiz faydalanamamaktadır. Tahsisi tamamlanan organize sanayi bölgemiz hızlı bir şekilde çalıştırılarak, et ve süt entegre tesislerin kurulması için belediyemiz öncülük etmelidir. Hayvan pazarı canlandırılarak hem esnafımıza hem de belediyemize fayda sağlamalıdır.

Toprak damlardan, kremitli çatılara geçişin sembolü, Milli Görüş lideri, Rahmetli Erbakan hocamızın ilçemizde ki nişanesi olan, ilçemize ve bölgemize katkıları yadsınamaz Şeker fabrikamıza da sahip çıkılmalıdır. İlk satıştan geri dönen ama yinede satış grubunda bulunan fabrikamıza belediyemiz, STK’ lar ve çiftçilerimiz sahiplenmelidir. Stratejik öneminden dolayı herzaman ilçemize büyük katkıları olacak olan fabrikamızın satılmasına müsaade edilmemeli, ama merkezi yönetimin kat i satış durumu olursa da Belediyemiz ve Pancar kooperetifimizin öncülüğünde gerekirse satın alınmalıdır.

Şehirleşmek medeniyetleşmektir. Çağdaşlacağız, modernleşeğiz diyerekten kendi özümüzden, kültürümüzden kopmamalıyız. Mahalle kültürüne sahip çıkmalıyız. Çağdaş şehirler kuracağız derken komşuluk kültürü yok edilmemeli, nesillerimizin Ahlaklı ve sağlıklı ortamlarda yetişmelerini sağlayacak fiziki ortamlar oluşturulmalıdır. Maalesef ilçemizde gençler arasında uyuşturucu bağımlılığı artmaktadır. Belediyemiz, Milli Eğitim ve Emniyet ile eş güdümlü olarak İlçemizde boş ve metruk vaziyette bulunan yapılar kaldırılmalı, okul çevreleri rehabilite edilmelidir. Gençlerimizi hayra sevkedecek ahlaki gelişmelerini sağlayacak  ortamlar oluşturulmalıdır.Başı boş sokak hayvanları grup olarak sokaklarda gezdiği için bu hayvanlar, barınaklara toplanarak çocuklarımızın ve ailelerinin güvenliği sağlanmalıdır. Üniversitemize sahip çıkılmalı, yeni bölümler ile öğrencilerin Ilgın’ı tercih etmesi sağlanmalıdır.

Ekonomik kaynaklarımız sınırlıdır. Yapılacak projelerde öncelikleri iyi değerlendirip, harcamaların yerinde ve yaraya merhem olması sağlanmalıdır. Maalasef ki hem merkezi yönetim de hem de yerel yönetimlerimiz de yatırım öncelikleri isabetli yapılmamaktadır. İlçemiz açısından baktığımızda işsizlik sorunlarından dolayı genç nüfusun büyükşehirlere göç olayının olması

Köp viagra Receptfritt

, çalışan işçilerimizi de bu pandemi sürecinde ücretsiz izine çıkarıldığını göz önüne alırsak, mimarileri yönü ile çok güzel yapılan ama yoğun bir kullanım durumu olmayan Kültür Merkezi, Gençlik merkezi ve Aile merkezleri gibi yerlerin yapımı istihdan sağlayacak tesis, atölye ve fabrika gibi yatırımlardan sonra yapılması daha hayırlı olacaktı. Ama bu binalar yapıldı ve yapılan da hayır vardır diyerekten, isimleri belirlenmeyen Gençlik merkezi ve Kültür merkezine ilçemize büyük katkıları olan “Prof.Dr.Necmettin Erbakan” isminin verilmesini önermek istiyoruz.

Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mazhar Turgut “Bir misafir gözü ile bakacak olursak ilçemiz de halen bir şehir görünümü bulunmamaktadır. Şehrimizin girişleri düzenlenmeli, yollar bakımlı ve temiz olmalı, kaldırım, bordür ve orta refüj çalışmalarının tamamlanması gerekmektedir. Çevre yolu tamamı ile ışıklandırılmalı, yeni yapılan köprü altları düzenlenerek mümkünse ticari işletmeler oluşturulmalıdır. Ilgın’ımızın yıllardır değişmeyen kaderi; toz, çamur, çukurdur.  Belediyemizin çalışmaları olsa da malesef bu sıkıntılar Ilgın genelinde bulunmaktadır. Yol yapım çalışmaları daha profesyonel olmalı, kilitli taş yerine sıcak asfalt tercih edilerek daha rahat ve konforlu ulaşım imkanı sağlanmalıdır. Yol yamaları düzenli yapılamamakta, yol seviyesin uygun olacak şekilde daha dikkatli tamiratlar yapılmalır. Yol, kaldırım ve bordür çalışmaları uzun ömürlü planlanıp, yapılmalıdır. Her yönetim değiştiğin de yenilenerek kaynak israfı yapılmamalıdır. Yıllar süren Köy ve beldelere yapılan yol çalışmaları hemşehrilerimize büyük sıkıntılar yaşatmıştır. Yapılacak çalışmalar hızlı bir şekilde bitirilecekse o durum da başlanması daha sağlıklı olacaktır. Hala yolları düzenlenmeyen Köy yollarının  da genişletme ve yama işleri hızlıca yapılıp bitirilmelidir.

Şehirimizin çukur mevkilerinde oluşan yağmur suyu ve kanalizasyon problemleri kalıcı olacak şekilde yeniden düzenlenmelidir. Aşırı yağışlar da yolların havuzlaması ve kanalizasyonların ev ve işyerleri bodrumlarına basma olayları yaşanmaktadır. Şıhcarullah ve Şıhbedrettin mahallelerinde kanalizasyon da koku problemleri yaşanmaktadır. Şehir şebeke sularımız çok kireçli olup insan sağlını tehdit etmektedir. Şehrimizin genelinde tatlı içme suyu ihtiyacı bulunmaktadır. Geçmişte Milli Görüşçü belediyemizin baltapınar suyunu şehrimize kazandırmasının üzerine başka bir yatırım yapılmamıştır. Halkımız halen bu tatlı su çeşmelerinden içecek su ihtiyacını karşılamaktadır. Bu çeşmeler atıl bırakılmamalı, rehabilite edilip yeni çeşme noktaları ilave edilmelidir.

Şehrimizin geçmişten bugününe baktığımız da İnsan nufüsü azalmış, buna mukabil araç sayısı katlayarak artmıştır. Bu durum şehir içi trafiğinde problemlere ve otopark sorununu ortaya çıkarmıştır. Şehir planlamaları yapılırken yollar daha geniş planlanmalı ve park yerleri oluşturulmalıdır. Şehir içi metruk alanlar düzenlenerek otoparka çevrilmeli, kapalı pazar alanı kullanılmadığı günler de otopark olarak kullanılması için gün içinde sabit duracak araç sahipleri yönlendirilmelidir.

Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mazhar Turgut “Kainat insanoğluna Rabbimizin emanetidir. Şehirleri ve toplumları da bu şuurla oluşturmalıyız. Medeni şehir çalışmaları ile belediye ve hemşehrilerimiz ile birlikte Ilgın’a sahip çıkmalıyız. Hizmetler Ilgınımızın her noktasına adil bir şekilde yapılmalı, muhtaç ve sahipsiz kimse bırakılmadan yöneticilerimiz şehrimizin Şehr’ül-Emini olmalıdır. İnsanların en hayırlısı, İnsanlara faydalı olanıdır, ciheti ile bizde bildiklerimizi ve bizlere iletilenlerin bir kısmını bu vesile ile yetkililere iletmeye çalıştık. Bizim siyasetimiz kişi odaklı  değil ilkeler doğrultusunda yanlışları ve eksiklikleri söylemektir. Bunları değerlendirip yapmak ise yetki sahiplerinin ve iktidarın görevidir. Sözlerimi burda sonlandırırken siz değerli basın mensuplarını ve kıymetli hemşehrilerimizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum, Allah Emanet olunuz.”

Bu haber 2396 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:00 am A A
BENZER HABERLER