21° Az bulutlu

AK Parti’den ilk aday adayı belli oldu

Ilgın Gündemi - Kasım 14, 2023 9:48 am A A

AK Parti’de de aday adaylığı süreci başlamasının ardından ismi anılan isimler resmi müracaatlarını gerçekleştirmeye başladı.

17 Kasım’a kadar devam edecek olan aday adaylığı sürecinde Ilgın Belediye Başkan aday adaylığına ilk müracaat yapıldı.

Ilgın Belediye Başkan aday adaylığı için Akademisyen Mustafa Karadeniz AK Parti Ilgın İlçe Başkanlığı’na giderek başkan Ömer Emre’ya dosyasını teslim ederek resmen aday adayı oldu.

Çiğil’de dünyaya gelen akademisyen Mustafa Karadeniz kimdir ?

TEMEL ÖZGEÇMİŞİM

1984 yılında Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çiğil Mahallesinde dünyaya geldim. Sekiz kardeşli geniş bir ailenin yedinci evladıyım. Evliyim İlk – orta öğretimimi ve üniversite hazırlık eğitimimi Ilgın’da aldıktan sonra Lisans eğitimi Eskişehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamladım. Daha sonra Yüksek Lisans eğitimimi Kütahya DPÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde kamu ekonomisi alanında yazdığım tez ile tamamladım. Yüksek Lisans eğitimimden sonra Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktora çalışmalarında bulundum. Gerek ulusal gerekse de uluslararası yayınevlerinde yayınlanmış toplamda 21 adet kitabım bulunmaktadır. Bu kitapların üç tanesi Oxford gibi uluslararası üniversitelerde okutulan ders kitaplarının Türkçe çevirisidir. Eserlerim gördükleri teveccüh sonucunda toplamda 78 baskı yapmıştır. Eserlerin konusu yerel yönetimler, kamu ekonomisi, bütçe ve meslek sınavlarına hazırlık alanındadır. Kitaplarımın yanında gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda yayınlamış makalelerim bulunmaktadır.

İŞ HAYATIM

A grubu kariyer meslekler olan Kaymakamlık, Müfettişlik, Uzmanlık, İdari Yargı Hakimliği mesleklerine giriş sınavlarına yönelik devlet üniversiteleri – özel üniversiteler ve özel akademilerde kamu ekonomisi / bütçe / vergi hukuku dersleri vermekteyim. Yine çeşitli bakanlıklarda çalışan bakanlık mensuplarına yönelik görevde yükselme alanında denetim dersleri vermekteyim. Ayrıca 1970 yılından buyana Ankara’da faaliyet gösteren savaş yayınevinde yazar ve editörlük yapmaktayım. Hem verdiğim derslerden hem de yazdığım kitaplardan telif hakkı almaktayım. Yine kendi akademik alanımla ilgili birçok ulusal ve uluslararası yatırım projesinde danışmanlık ve proje yürütücülüğü yaptım. Bu projelerin bazıları şunlardır; ➢ Kütahya ili Yılmazlar tarım çiftliği, küçükbaş besi projesi (proje değeri 24.000.000 TL ) – 2022 – Kanber Mühendislik Danışmanlık ➢ Altıntaş ilçesi, Arıoğlu büyükbaş besi projesi ( proje değeri 600.000 EURO )- 2021 – Kanber Mühendislik Danışmanlık ➢ Seydi köy 400 KW’ lık GES projesi ( proje değeri 500.000 EURO ) – 2020 – Kanber Mühendislik Danışmanlık ➢ Düzce Enerji Birliği İmalat İşletme Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin HASANLAR HES tesisi için Karbon sertifikası Ekosistem Değerlendirme Raporu, 2014 – Prof. Dr. Özgür Emiroğlu ( proje yürütücüsü )– Osman Gazi Ünv. ( 200.000.000 TL) ➢ BÜKOR Elektrik Üretim A.Ş nin DARCA HES tesisi için Karbon sertifikası Ekosistem Değerlendirme Raporu – ( 187.000.000 TL ) ➢ ATLAS Enerji Üretim Termik Santrali Değerlendirme Projesi – Özgür Emiroğlu ( proje yürütücüsü )– Osman Gazi Ünv. ( 240.000.000 TL)

PARTİ GEÇMİŞİM

Partimiz kurulduktan sonra ilk görevim Konya – Ilgın’da 2002 Türkiye genel seçimlerinde sandık müşahitliği başlamıştır. Daha sonra eğitim ve iş hayatım için ikamet ettiğim Eskişehir ve Ankara illerinde partimle bağım devam etmiş ve teşkilatın ihtiyaç duyduğu görevlerde bulundum. Parti içinde farklı şehirlerde farklı dönemlerde görev aldığım birimler ak parti teşkilat veri tabanından teyit edilmek üzere şunlardır; • İlçe gençlik kolları • İl gençlik kolları • Mahalle teşkilatları • İlçe delegesi / il delegesi • İlçe teşkilatı ana kademe • İl yönetimi ana kademe *** Daha önce hiçbir yerel veya genel seçimde aday adaylığı müracaatım olmamıştır

ÜYESİ OLDUĞUM DERNEK / VAKIF VE PLATFORMLAR

Konya Eğitim ve Kültür Vakfı ( KONEV ) KONEV – Kamu Platformu Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Dostluk ve İstişare Meclisi Platformu Türkiye Gençlik Vakfı ( TÜGVA )

KONUŞMACI OLARAK VERDİĞİM BAZI SEMİNER VE KONFERANSLAR

Türkiye’de Başkanlık Sisteminin Gerekliliği ( Konferans / 2015 / TÜGVA ) Türkiye’de Başkanlık Sisteminin Etkileri ( Seminer / 2014 / Birlik Vakfı ) Kaymakamlık ve Müfettişlik Meslekleri (Konferans / 2015 -2019 / Konya S.Ü ) İdari Yargı Hakimlik Mesleği (Konferans / 2015 – 2016 – 2021 / Konya N.Ü ) Kamu Bürokrasisi ve Kariyer (Seminer / 2020 -2021 / Ank.Siyasallılar Vakfı) Türkiye Ekonomisi ve Özel Sektör (Konferans / 2020 / Akdeniz Üniversitesi) Kamuda Kariyer Planlaması (Konferans / 2016 -2018 -2020 / Niğde Ünv. ) Kamuda Kariyer ve Sayıştay Denetçiliği (Konferans / 2020 -2022 / KTÜ ) Müfettişlik, Denetçilik, Uzmanlık Mesleklerinin Tanıtımı ( Konferans / 2018 – 2019 – 2020 / Bilecik Şeyh Edebali Ünv. ) Müfettişlik, Denetçilik, Uzmanlık Mesleklerinin Tanıtımı ( Konferans / 2019 – 2020 – 2021 / VAN Yüzüncü yıl Ünv. ) **** Verdiğim seminer ve konferanslar sonucu katılımcılara ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından katılım belgeleri takdim edilmiştir.

Bu haber 6320 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:48 am A A
BENZER HABERLER