12° Parçalı bulutlu

AGD’nin Siyer-i Nebi sınavında 220 öğrenci ter döktü

Eğitim - Aralık 19, 2016 10:51 am A A

AGD’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması’nda Ilgın’da 220 öğrenci ter döktü. Tüm Türkiye’de 400 bine yakın öğrencinin katıldığı sınav 5 bin 587 lise ve 6 bin 304 ortaokulda gerçekleştirildi.

Sınavın sonuçlarının 31 Aralık’ta açıklanacağı öğrenildi.

 

Anadolu Gençlik Derneği’nin 4.sünü düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması tüm Türkiye’de 5 bin 587 lise ve 6 bin 304 ortaokulda gerçekleştirildi. Sınavda 400 bine yakın öğrenci ter döktü.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) organize ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sınav için yüzbinlerce öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Uzmanı Mustafa Soykök’ün ‘İnsanlığın Saadeti İçin Hz. Muhammed(sas)’ kitabını okudu. Sınav Hakkâri’den Edirne’ye, Kilis’ten Sinop’a, Diyarbakır’dan İzmir’e kadar 81 il ve 800 ilçede gerçekleştirildi. Yüzbinlerce öğrencinin yanı sıra milyonu bulan veli de sınavın heyecanını yaşadı. ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganı ile herkesin ilgisini çeken sınav esnasında dikkat çeken anlar da yaşandı.

 

“SINAVA GİRMEK İÇİN HİÇBİR ENGEL YOK”

 

Sınav yerlerini ve öğrencileri ziyaret eden AGD ve MGV eski başkanı Mazhar Turgut’a AGD Ilgın Şube Başkanı Ali Özkara ve AGD Ilgın Müfettişi Hasan Bircan eşlik etti. Ilgın’ndaki Bekir Şenyiğit Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Turgut,   öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Bu sınava girmek için hiçbir engelin olmadığını söyleyen öğrenciler sınava girmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Başkan Turgut;  “Bu kardeşlerimiz sınavı şimdiden kazandı, Allah onlardan razı olsun. Efendimiz(sas)’in hayatı hepimize bir rehberdir.”dedi.

 

SINAV SONUÇLARI 31 ARALIK’TA AÇIKLANACAK

 

Sınav sonuçlarının açıklanacağı 31 Aralık tarihinde ödüller illerin dereceye girenleri ile Türkiye Geneli dereceye girenlere verilecek. 31 Aralık 2016 tarihinde 600 yakın ilçe merkezinde ve 81 ilde gerçekleştirilecek Mekke’nin Fethi Programlarında sınavın dereceye girenleri ödüllendirilecek. Ödüller arasında Umre ziyareti, cumhuriyet altını, laptop, saat vb cezbedici şeylerin olması yarışmada derece yapmak için gayret edenleri de motive etti.

 

Ilgın’da dereceye giren öğrencilere ise Konya’da 31 Aralık gecesi gerçekleştirilecek olan Mekke’nin Fethi Programında ödülleri verilecek. IHH

 

Bu haber 1703 kez okundu.
Eğitim - 10:51 am A A
BENZER HABERLER