16° Kapalı

Zafer Bayramı Ilgın’da da Coşkuyla Kutlandı

Ilgın Gündemi - Eylül 1, 2014 12:25 pm A A

30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıl dönümü ilçemiz Fahrettin ALTAY Paşa parkında kutlandı.

Törene İlçe Kaymakamımız Yücel GEMİCİ, İlçe Garnizon Komutanı J.Ütğm.Hüsnü DURAN , Belediye Başkanı vekili Hüsnü Büyükışık, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan DEMİRKAYA  ,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları katıldı.Program sabah saat 10.00’da Fahrettin ALTAY Paşa parkı içindeki. Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Atatürk anıtına çelenkler konulduktan sonra bir dakikalık Saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemi belirten konuşmada şu ifadeler vurgulandı.

Bugün zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan kahraman Türk ordusunun, Türk Milletini yok etmeye ve Türk vatanını istilaya kalkışan düşmana karşı kazanılan şanlı zaferinin92.inci yıl dönümüdür.

Tarihi şan ve şerefle dolu Türk Milleti bütün zorluk, yokluk ve yorgunluklara rağmen ordusu ile elele vererek, başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlü düşman ordularına ve onlarla iş birliği yapan hainlere karşı topyekûn bir Milli mücadele başlatmış ve şanlı bir zafer kazanarak bir imparatorluğu küllerinden Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.30 Ağustos zaferi bir ulusun yeniden dirilişini simgeleyen dünya harp tarihindeki müstesna savaşlardan biridir.Bu Zafer sadece savaşa son vermekle kalmamış, aynı zamanda modern Türkiye’yi yaratacak reformları başlatmak için ilk kıvılcım ve güç olmuştur

30 Ağustos zaferinin engin coşku ve gururunu yaşadığımız bu gün, yüce Başkomutan Atatürk ve Kahraman silah arkadaşlarını, Aziz Şehit evlatlarının canıyla, kanıyla suladığı bu Vatan topraklarında hür, bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti sınırları üzerinde bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramının Türk halkımıza, Türk Milletine kutlu olmasını diliyoruz ve Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, ifadelerine yer verildi.

 Fahrettin ALTAY Paşa parkındaki tören sona erdikten sonra İlçe Jandarma komutanlığında Jandarma Üst Teğmen Hüsnü DURAN, kurum amirlerinin ve vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Bu haber 1122 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:25 pm A A
BENZER HABERLER