17° Kapalı

Başkan Muharrem Elmalı “Ilgın Artık Hak Ettiği Yere Gelsin”

Ilgın Gündemi - Şubat 15, 2021 10:26 am A A

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZ İÇİN ILGIN.

Başkan Muharren Elmalı “Ilgın Artık Hak Ettiği Yere Gelsin”

İYİ Parti Ilgın İlçe Başkanı Muharrem Elmalı “Siyasetin Nabzı” yazı dizisinde ILGIN GAZETECİLERİ ile buluştu.

İYİ Parti Ilgın İlçe Başkanı Muharrem Elmalı “Öncelikle Pençe Kartal-2 operasyonunda şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet kederli yakınlarına baş sağlığı dilerim. Ruhları şad olsun…

Siyasetin nabzı konulu sosyal yazılı basında paylaşılmak üzere siz değerli basın mensuplarının davetiyle İYİ Parti Ilgın İlçe Teşkilatı’nı temsilen ilçe başkanı olarak Ilgın için görüşlerimizi dile getirmek için açıklama metni oluşturmaktayım.

Buna istinaden temel konu başlıklarımız şu şekildedir;

Şehrin giriş-çıkış düzenlemesi.

Taşra mahallelerimize sosyal tesis yapımı.

Zincir marketlere ilişkin düzenleme ve denetleme.

Meslek yüksek okulunun4 yıllık fakülteye çevrilmesi.

Kaplıcalarımızın daha işlevsel hale getirilmesi.

Şeker fabrikamızın durumu.

Sokak Hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin yapılması.

Engelli bireylere yönelik şehir düzenlemesi.

   Bu konu başlıklarımızı detaylandıracak olursak;

Ilgınımızın özellikle giriş-çıkış yollarındaki bozukluktan dolayı daha doğrusu çukurlardan dolayı her gelen “Yine Ilgın’a mı geldik.” demektedir. Bu yargıyı değiştirebilmek için şehrin giriş ve çıkışlarında şehrimize yakışan bir şekilde kalıcı düzenleme çalışmaları önem arz etmektedir. Özellikle Kapalı Hayvan Pazarı girişi ve Gar Kavşağı’nda belirgin yol bozuklukları daha fazla görülmektedir. Çevre yolunda bulunan iki üst geçitte trafik düzenlemeleri ve trafik lambaları acilen yapılmalıdır. Aksi taktirde can kayıpları kaçınılmazdır. Çok değil yaklaşık 1 yıl önce gerçekleşen kazada bu durumu gözler önüne sermiş ve hemşerimizde maalesef hayatını kaybetmiştir.

Başkan Elmalı “İlçemize bağlı taşra mahallerimizdeki Nişan-Sünnet-Taziye vb. sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere çok amaçlı sosyal tesis binalarının yapılması taşra mahallerimizdeki vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracaktır. Hangi görüşten yada hangi partiden olursa olsun bu sosyal faaliyetler hepimizin ortak kültürel değerleridir.

Maalesef ilçemizdeki zincir marketlerin sayısının her geçen gün daha da artması hatta her mahallede olması ekonomik açıdan yerel esnafımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Nüfusumuza oranla zincir market sayısı diğer komşu ilçelere göre oldukça fazladır. Zincir marketlerden dolayı bakkalımız

, kırtasiyemiz, manavımız,fırıncımız vb. birçok esnafımız olumsuz yönde kepenk indirecek kadar derinden etkilenmektedir.

İYİ Parti Teşkilatı ve Belediye Meclis Üyelerimizin ortak kararıyla yerel esnafın desteklenmesi, zincir marketlerin sayılarının azaltılması ya da yeni zincir marketlerin açılması sürecinde yapılması gerekenler şunlardır;

Başkan Elmalı  “Şubesi bulunan mevcut zincir marketlerin 2. bir şube açmalarına izin verilmemesi,

Zincir marketlerin aralarında en az 500 metrenin bulunması,

Her 10000 nüfusa 1 zincir market olacak şekilde sınırlandırma getirilmesi,

Zincir marketlere otopark bulundurma zorunluluğu getirilmesi,

Zincir marketlerin ilgili kurumlardan olumlu görüş yazısı alınması zorunluluğu getirilmesi

Örneğin Dursunbey, Didim ilçelerinde bu tür başarılı düzenlemelerin yapıldığı görülmüştür.Bu tür düzenlemeler zor gibi görülse de başarılı örnekleri bulunmaktadır. Bu düzenlemelerle hem yerel esnafımız korunmuş olacak hem de zincir marketleri belli bir düzene katılıp denetlenebilir hale getirilmiş olacaktır.

İYİ Parti Ilgın İlçe Başkanı Muharrem Elmalı  “İlçemizdeki Meslek Yüksek Okulu’nun ilçemize yakışır şekilde ilçemiz menfaatleri korunarak ekonomiye can vermek anlamında ivedilikte fakülteye dönüştürülmelidir. Hatta ki yeni fakülteler de kazandırılmalıdır. Böylelikle durgun ilçe ekonomisine nefes aldırılmış olacaktır. Fakülteler hem ekonomik anlamda hem de eğitim anlamında ilçemize birçok şey kazandıracaktır. Okumuş nice nesiller ilçemizde yetişecektir.

Ilgın kaplıcalarımızın geleneksel hamam kültürünün bir an önce modern termal tesislere dönüştürülmesi ve böylece hem Ilgınımızın çehresini hem de ısrarla üzerinde durduğumuz ilçe ekonominin daha da güçlenmesi sağlanmış olacaktır. Kalifiyeli personel, daha modern tesisler, daha iyi reklam yapılarak dünyaca tanınması sağlanmalıdır. Bilindiği üzere Mevlana Celalettin Rumi Mesnevi’sinin bir kısmını Ilgın Kaplıcaları’nda yazdığını bilinmektedir.

Ilgınımızın ekonomisinin lokomotifi olan Ilgın Şeker Fabrikası kar oranı bakımından Türkiye 1.si olmasına rağmen özelleştirme kapsamına alınmıştır. Bir an önce özelleştirme kapsamından çıkarılması ve devlet eliyle üretimine devam etmesi için İYİ Parti olarak tüm pozitif siyasi çalışmaların içinde yer alacağımızı ez cümle belirtmek isterim.

Son günlerde mahalle aralarında sokak hayvanlarının artması ilçemiz sakinlerini tedirgin etmektedir. Ayrıca dilsiz dostlarımızın korunması, bakımı ve kontrol altında tutulması için Hayvan Bakım Evlerinin inşa edilmesi ve gerekli düzenleme çalışmalarının belediyemiz tarafından yapılmasıönem arz etmektedir.

İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımız toplu ulaşım imkânlarından faydalanamamaktadırlar. Esasen toplu ulaşım araçlarında fiziki engelli bireylerin kullanabileceği şekilde rampa zorunluluğu getirilmişse de bu kanunun uygulamada zorunluluk süresi uzatılmıştır. Bu sebeple ulaşım sektöründeki araç sahipleri zorunlu tutulamamaktadır. Bu boşluğu belediyenin gidermesi gerekmektedir.  Bugün pek çok ilçe ve büyükşehir belediyesi kendi imkânlarıyla engelli vatandaşların ulaşımını “engelli taksi” adı altında hizmete sunmuşlardır. İlçemizde yaşanan bu sorunun giderilmesi için belediye başkanının bu konuyla ilgili bir çalışma yapmasını beklemekteyiz.

HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYI OLDUĞUMUZU UNUTMAMAMIZ GEREKİR.

İYİ Parti Ilgın İlçe Başkanı Muharrem Elmalı  sonuç olarak “Daha İYİ yaşanılabilir Ilgın için yapılacak bir hizmet önerisi kimden ve hangi partiden gelirse İYİ Parti olarak sonsuz desteğimiz olacaktır…

   Tüm hemşerilerimizle pandeminin bittiği sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle selam eder saygılarımı sunarım…

Bu haber 1123 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:26 am A A
BENZER HABERLER