16° Kapalı

Yatcaz Kalkcaz Yatcaz Kalkcaz!

Eğitim - Nisan 19, 2013 9:47 am A A

Diz dize oturmak, diziler sayesinde tarihe karışmak üzere.

 

 
Artık göz göze de bakmıyoruz, yüz yüze de. Bu yüzden kalp kalbe karşı da olmuyor artık.

 
Herkesin kalbi televizyonun kalbine karşılık geliyor.

 
Şu an sadece aynı yöne bakan ama birbirine bakmayan ÇİFT ÇİFT gözler var.

 
Bir nesil ve o neslin yetiştiricileri, dizileri izleyerek TEK TEK yok oluyor.

 
Televizyon izlemeyen Müslümanlar, soyu tükenmekte olan insan kategorisine alınarak koruma altına alınıyor!

 
 Televizyonun etkisinin yavaş yavaş sirayet etmesinden dolayı çoğumuz bu aletin bizi nasıl dönüştürdüğünün farkına varamıyoruz Çoluk çocuk karşısına geçip ağzımız açık izliyoruz. Sadece bir örnek vereyim: Şu anda bir çocuğa kız arkadaş – erkek arkadaş ya da genel tabirle sevgili(!) meselesinin İslam’da yeri olmadığını anlatabilir misiniz? Anlatsanız da anlayabilir mi bunu? Şimdi her çocuk, sevgilisi olması gerektiğine inanıyor ve olmamasını büyük bir eksiklik telakki ediyor. Televizyon bu kadar yaygınlaşmadan önce böyle miydi? Fakat çocukları da televizyonun insafına terk eden ya da onların yanında rahat rahat izleyenleri de suçsuz sayabilir miyiz? Karşı cins ile buluşmanın, görüşmenin ayıp sayıldığı ve utanıldığı dönemleri bilmiyor şimdi çocuklar. Tıpkı kaloriferli evde yaşayıp da sobanın ne demek olduğunu bilmeyen çocuklar gibi!

 
Neyse, kime diyorum ki ben. Aç ağzını yine izle dizileri, filmleri, yarışma programlarını. Nasıl olsa herkes aynı şeyi yapıyor. Sen de yap. Nasıl olsa ahrette “Allah’ım herkes böyle yapıyordu ben de o yüzden böyle yaptım” diye bir bahanen geçerli olacak değil mi!?

 
“Lezzetleri yok eden ölümü çokça hatırlayınız” demişti peygamber efendimiz. Biz ise lezzetleri artıran(!) televizyonu ve feysbuk’u çokça hatırlayanlardan oluyoruz. “Ben günde 70 defa istiğfar ederim” buyuruyordu peygamber efendimiz. Biz ise günde 70 defa feysbuk, twitter ve e-postalarımızı kontrol ediyoruz. “Cemaatle kılınan namaz, kendi başına kılınan namazdan 27 kat daha faziletlidir” buyuruyordu peygamber efendimiz. Biz ise, topluca izlenen filmleri, maçları kendi başımıza izlediğimiz filmlerden, maçlardan 27 kat daha faziletli sayıyoruz. “İnanıyorsanız üstünsünüz” demişti Hazreti Allah, biz ise “feysbuk’ta çok paylaşım yapıp, çok beğeni yapıyorsanız üstünsünüz” anladık bunu, ya da öyle anlamak istedik.  Şimdi de doğan her çocuğun feysbuk profili olmaya başladı. Sanırım “Her nefis feysbuk’u tadacaktır”a doğru gidiyoruz. Allah yardımcımız olsun.

 
Hasan UZUN / HaberDemCom

 

Bu haber 1590 kez okundu.
Eğitim - 9:47 am A A
BENZER HABERLER