13° Kapalı

Video Haber

Ilgın Gündemi - Temmuz 25, 2014 12:06 pm A A

Ilgın’da Hayırsever Vatandaştan “Askıda Ekmek” Uygulaması

Ilgın ilçesinde yaşayan şarküteri işletmecisi hayırsever Hamza Özbahçe, Osmanlı’daki askıda ekmek uygulamasından etkilenip, bu geleneği hayata geçirdi.

Ilgın ilçesinde yaşayan şarküteri işletmecisi hayırsever Hamza Özbahçe, Osmanlı’daki askıda ekmek uygulamasından etkilenip, bu geleneği hayata geçirdi.

Özbahçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı Devleti ile ilgili gündemdeki birçok diziyi izlediğini ve Osmanlı’nın gerçek yaşantısını öğrenmek için tarih kitapları okumaya başladığını söyledi.

Okuduğu tarih kitaplarında o dönemdeki askıda ekmek uygulamasından çok etkilendiğini belirten Özbahçe, Osmanlı’da adet olan bu geleneği hayata geçirmeye karar verdiğini ifade etti.

Kendi şarküterinde bu uygulamayı başlattığını anlatan Özbahçe, “Uygulamamız Ilgın‘da ilk defa yapıldığı için ekmek alan ailelerin birçoğu askıya ekmek bırakıyor. Bu bizi çok memnun ediyor. Ama ihtiyaç sahibi aileler beklediğimiz kadar gelip alamıyor. Bunu da aştığımızda, amacımıza tamamen ulaşacağız” diye konuştu.

Bu tür hayır işlerinin ilçede daha yaygın olması gerektiğini vurgulayan Özbahçe, şunları kaydetti:

“Büyük marketlerde de bu uygulama hayata geçirilmeli. Bizimki sadece aracılık. Amacımız zenginle fakir arasındaki köprüyü kurmak. Ilgınlı hemşehrilerimden ekonomik durumu iyi olan vatandaşlardan askıda ekmek uygulamasına destekte bulunmasını istiyorum. Ekmek almak için iş yerimize gelen maddi durumu iyi olanlar, fazladan ekmek parası verip, bunların fakir vatandaşa ulaştırılmasını istiyor. Böylece hayırseverler ihtiyaç sahibini görmeden, ihtiyaç sahipleri ise rencide olmadan günlük ekmek ihtiyacını karşılıyor.”

Haberin Videosu

 

Bu haber 1778 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:06 pm A A
BENZER HABERLER