14° Kapalı

Vehbi Başkan Sayesinde “İki ilçe organize sanayi kurulması için elele verdi”

Ilgın Gündemi - Aralık 17, 2014 6:06 pm A A

Ilgın’da  Ticaret Odasın’da yapılan toplantıda Organize Sanayinin yapılması için Ilgın ve Kadınhanı ilçeleri elele verdi

***

Mevlana Kalkınma Ajansı’nın (MEVKA)  yüzde yüz proje desteği ile projelendirilen Ilgın’da Organize Sanayi Bölgesinin Kurulması için yapılan toplantıya Ilgın Ticaret Odası ev sahipliği yaptı.

***

Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere ver verdi. “Görevi devir aldığımızda bölgemizde ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz Organize Sanayi Bölgesi’nin Ilgın’da kurulması için Fizibilite Çalışması yapılması konulu projemizi Mevlana Kalkınma Ajansına sunduk ve projemiz kapsamında üyelerimizle ,  Ilgın Kaymakamlığı, Ilgın Belediye Başkanlığı , Mesleki Kuruluşlar , Sivil Toplum Kuruluşları ile bir dizi toplantılar gerçekleştirdik ve  tüm paydaşlarımızın görüşlerini aldık ve raporumuzu hazırladık.

 ***

Raporumuz sonucuna göre ;  Ilgın’da Organize Sanayi Bölgesinin Kurulması, bölgenin sosyo – ekonomik yapısının gelişmesine ve bölgemizin cazibesinin arttırılmasına katkı sağlayacak , Osb kurulması yeni yatırım alanlarının oluşmasına zemin hazırlayacak, tarım arazileri korunacak, çarpık kentleşme engellenecek ve rekabet edebilir bir bölge ekonomisi oluşacaktır. Raporumuzda iki adet alternatif yer belirlenmiştir. Bunların ilki Zaferiye karşısında Konya Afyon Karayolunun sağlı sollu kenarındadır. İkincisi de Akbayır Tepesi-Derinkulağın tepesi ve Kapaklı arasındadır.

***

Bugünkü toplantımızın sebebi ise Zaferiye’de belirlenen alan Kadınhanı ilçemize de yakın olduğundan Ilgın – Kadınhanı Organize Sanayi Bölgesi olarak kurulması ve iki ilçenin birlikteliğinden oluşacak sinerji ile bölgemize sağlayacağı katkıları istişare edeceğiz “dedi.

***

Toplantıda Ilgın ve Kadınhanı ilçelerinin Organize Sanayi Bölgesi Kurulması hususunda birlikte hareket etmesine ve bütün resmi işlemlerin Ilgın Ticaret Odası öncülüğünde yapılmasına karar verildi. 23 Aralık 2014 Salı günü ise  Kadınhanı’nda toplanılmasına karar verildi.

Toplantıya Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici,Belediye Başkanı H.İbrahim Oral,Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen,Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Koç,Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Ertuğrul Parlak ve Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük,Kadınhanı sivil toplum kuruluşları başkanları bir araya geldi.IHH

Bu haber 1080 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 6:06 pm A A
BENZER HABERLER