21° Kapalı

Teşekkürler Mehmet Hocam

Ilgın Gündemi - Ekim 17, 2014 10:22 pm A A

Doğduğu ilçeyi hiç unutmayan, hizmetlerinden dolayı büyük takdir toplayan ve Ilgın’lı hemşerilerinin ilgiyle takip ettiği Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Karataş Ilgın’da başta Üniversitesine giden öğrencilere ve her konuda kendisinden yardım isteyenlerin derdine ortak olup hemşehrilerinin yalnız bırakmıyor.

Çeşitli alanlarda ilçesine hizmet etmeyi bir görev sayarak Ilgın’da ikamet eden bir çok vatandaştan daha çok memleketine sahip çıkan Mehmet Hoca, doğduğu topraklara hizmet ederek borcunu ödüyor.

Geçtiğimiz günlerde büromuzda çalışmaktayken üniversiteye yeni kayıt yaptırmak isteyen bir genç ziyaretimize geldi. Ailesinden ilk defa ayrılacak, gurbet elle gidecek olan genç kardeşimizi birçok endişeler taşımaktaydı. Endişeleri ise kalacak yer, ahlak ve maneviyatlı arkadaşlarla ev arkadaşlığı yapabilmek, imkansızlık, vb öğrenci endişeleri. Endişelerine biraz kulak verdikten sonra kazandığı üniversitenin neresi olduğunu merakla sorduğumda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi dedi benimse aklıma hemen Mehmet Hocamız geldi ve gence Mehmet Hocaya gidip ziyarette bulunup, yardım istemesini istedim.

Selamımızla ziyaretine giden yeni öğrencisinin, kalacak yerinden harçlığına kadar düşünüp ayarlayan Mehmet Karataş Hoca bir kez daha memleketine olan bağlılığını ve sevdasını gösterdi.

Akademik alanlarda da ilçesine sayısız hizmeti bulunan Mehmet Karataş’a bizde hemşehrileri olarak kendisine teşekkürü bir borç bilerek teşekkür ediyoruz.

Teşekkürler Mehmet Hocam…

Ramazan Koç/Ilgın

Bu haber 1388 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:22 pm A A
BENZER HABERLER