17° Kapalı

Teklif Ediyoruz

Ilgın Gündemi - Eylül 22, 2014 4:55 pm A A

Teklif Ediyoruz

İlçemizde uyuşturucu maddelerle mücadele için tüm kamu kurumlarının ayrıca sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı Mücahadele Komisyonu kurulması önerisinde bulunuyoruz.

Ilgın Kaymakamlığı önderliğinde uyuşturucu, uyarıcı maddelerle mücadele komisyonu kurulması gerektiğini son günlerde Ilgın Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının özverili çalışmaları neticesinde yakalanan çuvallar dolusu maddelerin, Ayrıca Konya yolu mezarlığında vefat eden bir kardeşimizin göz önüne alınarak komisyonun acilen kurulup aktif hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaşlar bu illetten kurtulmanın tek yolunun Kamu, Kurum ve kuruluşlarının, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Ilgın halkının yer alacağı geniş kitleden oluşan komisyon işbirliği içerisinde ciddi oranda çözüm elde edebileceklerini ifade etmekteler.

Vatandaşlar bu madde ile tansiyon ve kalp atışının hızlandığını bu nedenle çoğu vakalar da ölümle sonuçlanan durumlar ortaya çıktığını kaydetti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ilgın’da da bu madde çok tehlike arz eden boyutlara ulaştı, gençler arasında yaygınlaştı. Çok tehlikeli maddeler.

Çözüm;  Komisyon Kurulmalı

Çözüm komisyonu kurulması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Uyuşturucular içerisinde en fazla ölüm vakasına sebep olan maddelerden bir tanesi. Bu konuda daha önce çeşitli yerlerde ve çeşitli şekillerde görmekteyiz. Konu Yeşilay’ın kolluk kuvvetlerinin ve mülki idare amirlerinin üstesinden gelebileceği bir konu bağımlılıkla mücadele. Bizce yapılması gereken şey, Sayın Kaymakamımızın başkanlığında uyuşturucuyla mücadele komisyonu kurulmalı. Bu komisyonda Ilgın Müftümüz, Cumhuriyet Başsavcımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, Kızılay, Odalar, Sivil Toplum Kuruluşları Grupları, Gençlik Dernekleri, Muhtarlar, Yeşilay ve Ilgın Halkı olmak üzere yer almalıyız. Her ay bu komisyon Sayın Kaymakamımız önderliğinde toplanmalı, bir ay öncesinden itibaren neler yapıldığı müzakere edilmeli, daha sonra ki bir ay içerisinde yapılacak konular müzakere edilmeli ve saha çalışmasıyla ilgili işbirliğinin çerçevesi orada çizilmeli. Biz ancak bu şekilde bir işbirliği yaparsak Ilgın yüzde 100 başarılıolmasak bile önemli derecede başarı sağlayabiliriz. Gençlerimizi bu uyuşturucunun pençesinden kurtarabiliriz.”

Ayrıca kolluk kuvvetlerimize bu konudaki özverili çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz.

bU Haberimizde Resim Kullanmadık Çünkü Özendirici Olduğunu Düşünüyoruz. IHH

Bu haber 968 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:55 pm A A
BENZER HABERLER