25° Kapalı

“Şehir ve Kültür Akademisi” konferansları

Ilgın Gündemi - Ekim 21, 2017 10:28 pm A A

Kültür Turizm Bakanlığının GENÇDES projesi çerçevesinde Ilgın’da düzenlenen  ‘Şehir ve Kültür Akademisi’ konferansları düzenlenen açılış programı ile başladı.

Ilgın Kaymakamlığı ile Belediye işbirliğiyle düzenlenen açılış programı Sahib Ata Termal Otel’in konferans salonunda düzenlendi.

Açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye davet edilen Kaymakam Yücel Gemici,  Yaşadığı şehre ve kültürüne değer veren vatandaşlarla araya kürsünün girmesini uygun bulmadığını ifade ederek ayağa kalkarak konuşmasını gerçekleştirdi.

Kaymakam Gemici konuşmasında şunları kaydetti;

“Şehir ve Kültür, yaşadığımız çevreye içerisinde bulunduğumuz coğrafyaya, zamanımızı geçirdiğimiz mekanlara, bizim memleketimize, vatanımıza ve kendimize olan ilgimizin bir parçasıdır. Nasıl bir şehir de nasıl bir kültürde yaşadığımızı keşfetmek üzere buradayız. Ben hafta sonu tatillerinden feragat ederek gelen öncelikle öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.  Sizlerin bu konuda bilinçlenmeniz bizleri mutlu edecek.  Ben etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçek tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Tiftikçi belediye olarak bu tür etkinliklerin tamamına destek verdiklerini söyleyerek, katılımcılara ve Ilgın’ın şehir medeniyetinin, kültürünün tanıtılması noktasında emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, konferansa katılan eğitimcilere Belediye Başkan Yardımcısı Tiftikçi tarafından hediye takdim edildi.

Programa, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri,  öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘Şehir ve Kültür Akademisi’ 3 gün boyunca konferanslarla devam edecek.

Konferansa katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ilgın İlçe Başkanı Tahir Dilek, protokol listesinde takdim edilmediği gerekçesi ile ‘ismimizin okunmadığı yerde durmanın anlamı yok’ diyerek tepkisini dile getirerek salonu terk etti. 

Bu haber 1370 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:28 pm A A
BENZER HABERLER