25° Kapalı

Polis Haftası Kutlamaları

Ilgın Gündemi - Nisan 10, 2017 11:57 am A A

Konya’nın Ilgın ilçesinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Fahrettin Altay Paşa Parkı’nda düzenlenen törende Ilgın İlçe Emniyet Müdürü Yahya Karabasan, tören mangasını selamladıktan sonra Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Emniyet Müdürü Karabasan tüm Polislerin ‘Polis Haftasını’ tebrik etti.

Günün anlam ve önemine belirten konuşmayı Polis Merkezi Amiri Kemal Gürcan Atasoy gerçekleştirdi.

Polis nizamnamesi ile kurulan Polis Teşkilatının 1845 den bu güne kadar hizmet verdiklerini belirten Atasoy, konuşmasında şunları kaydetti;

“Bugün Milletimizin sevgi ve güvenini kazanmış, mensubu olmaktan gurur duyduğum Türk Polis Teşkilatının 172’inci yıl dönümünü sizlerle birlikte kutlamanın sevincini yaşamaktayız. Bu sevinci birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Türk Polis teşkilatı 1845 den bu güne kadar halkımızın can ve mal emanetini, toplumun huzurunu,  asayişini sağlamış ve bundan sonrada yine aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Heyet çelenk sunumunun ardından Ilgın Şehitliği ziyaret ederek şehitlere dua okudu.

Şehitlik ziyaretinin ardından, kurum amirleri ile vatandaşlar ‘Polis Haftası’ nedeniyle İlçe Emniyet Müdürü Yahya Karabasan’ı makamında ziyaret ederek tebriklerini ilettiler.

Gün içerisinde tebrikleri kabul eden polisler akşam ise şehit ailelerini evlerinde ziyaret ederek hediye takdiminde bulunacaklar. IHH

Bu haber 1590 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:57 am A A
BENZER HABERLER