13° Kapalı

Özlen, öğrencilerle “Kariyer Günlerinde” buluştu

Ilgın Gündemi - Nisan 18, 2019 11:39 am A A

Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, Bayram Harun Çoban Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen “Kariyer Günleri” programına katıldı.

Kendisi de aynı okuydan mevzun olan Özlen, hayat tecrübelerinden örnekler sunarak, öğrencilere gelecekteki kariyerleriyle ilgili bilgiler verdi.

Program akışı Okul Müdürü Mehmet Çakmakçı’ nın açılış konuşmasıyla başladı.

 

Okul Müdürü Çakmakçı, Katılımcıların okulumuzdan mezun olmuş öğrencilerimizin olduğunu hatırlatarak Meslek Liselerinin önemini dikkat çekti.

 

Meslek Liselerinin önemine dikkat çeken bilgileri paylaşan Özlen sunumunda şunları kaydetti;

“Kendim  de bir meslek lisesi mezunu olarak şunu tüm kalbimle ile söylemek istiyorum ki bir ülke sanayi ve teknoloji geliştirip kalkınmak istiyorsa bunun temeli mesleki eğitim yani meslek liseleridir. Mesleki eğitim ve meslek lisesi olmadan sanayi – teknoloji alanında kalkınma olması imkansızdır. En kısa zamanda meslek liselerine zaten hak ettikleri itibar yeniden kazandırılmalıdır. Gelişmek, ilerlemek, sanayileşmek ve teknolojik olarak gelişmek istiyorsak meslek liselerine gereken önemi vermemiz  ilk hedefimiz olmalıdır.”

 

Özlen şöyle devam etti;  “Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü hakkında da katılıcılara bilgi verdi. Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçiyoruz. Bu kapsamda ilk etapta pilot çalışma olarak 81 İl merkezinde 81 meslek lisesi, protokol kapsamına alınıyor. Odalarımız ve Borsalarımız vasıtasıyla buralardaki mesleki eğitimin dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanması amaçlanıyor. Bu okullarda atölyeler ve laboratuvarlar kurulacak, mevcut olanları yenilenecek. AR-GE ve Beceri Tasarım Atölyelerini faaliyete geçirilecek. Eğitim içeriklerini TOBB ETÜ desteğiyle hazırlayacaklar. Pilot çalışmalardan sonra da tüm il ve ilçelerde sistemin uygulanmasına başlanacağını belirtti.”

 

Özlen, programın geri kalan bölümünde öğrencilerin sorularını cevapladı.

Bu haber 1408 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:39 am A A
BENZER HABERLER