26° Kapalı

‘’ÖNCE MİLLET, ÖNCE MEMLEKET’’

Ilgın Gündemi - Kasım 12, 2018 12:08 pm A A

AK Parti’den aday adayı olacağını yazdığımız Murat Uğurlu resmen görevinden ayrılarak partiye müracaat etti.

Uğurlu aday adayı olmasıyla birlikte bir basın açıklaması yayınladı.

Uğurlu açıklamasında şunları kaydetti;

“Milletimize 16 yılda bir çok yeniliği getiren, çağ atlatan AK Parti Misyon ve vizyonunda Ak Belediyeciliği adına yakışır şekilde şahlandırmak adına 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde Ak Partiden Belediye Başkan Aday Adayıyım.

Belediyecilik alanında sahip olduğuma inandığım bilgi , birikim, deneyim , plan-proje üretimi ve yönetimi, personel yönetimi ve mali yönetiminde Ilgın Belediyesinin ait olduğu potansiyelin farkında olup bu potansiyeli şeklen ve cismen ortaya çıkarıp arttırmak, Ilgın’ı huzur, mutluluk , doğa , turizm ve iş sahaları ile Konya’nın ve bölgenin parlayan yıldızı olacak bir şehir hüviyetine kavuşturmak adına bu kutlu hizmet yoluna çıkmış bulunmaktayım.

Ilgının içinde bulunduğu menfi fetret döneminden, yeniden diriliş yeniden yükseliş misyonuna kavuşturmak adına; Ilgın’ımıza vizyon katacak projelerimizle ‘’Ya Allah Ya Bismillah ‘’ diyerek yola çıkma arzu ve hevesindeyiz .

Adı maalesef kavgalarla anılan bu şehri, kavga için değil hizmet için yarışan bir belediyecilik anlayışı ile yola çıkıyoruz.

7 ‘den 70’e herkesin mutluluk ,huzur ve refah bulduğu sağlık ,doğa ,kültür ,turizm ve ticaret şehri olması için bu hizmet yarışındayız.

İlçemizin en önemli değeri olan gençlerimizin şehir dışından, memleketine dönüp iş bulduğu sosyal ,kültür ve hizmet belediyeciliğinin en üst noktaya çıktığı, temelinde insan odaklı proje ve fikirlerin yer aldığı bir belediyecilik için bu kutlu yoldayız.

İmarıyla ,park ve bahçeleriyle ,sosyal donatı alanlarıyla ,tarihi mekanları , doğası ve en önemli en büyük hazinesi olan termal değerleriyle yeniden diriliş yeniden yükseliş için bu kutsal emanete talibiz.

Ilgınımızı bir eğitim ve üniversite kenti yapacak tersine göçü sağlayacak ,tarımda katma değer oluşturacak plan-proje ve hizmetlerle Ak Belediyecilik misyon ve vizyonu ile bu kutlu göreve halkımıza hizmet etmek ,onları yaşamaktan mutluluk duyacakları bir kenti yeniden imar etmek için onların derdiyle dertlenmek ,üzüntülerinde ve mutluluklarında ortak olmak gayesiyle çıktığımız bu kutlu hizmet sevdasıyla Ilgın Belediye Başkanlığına Ak davanın bir neferi olarak talibim.

Önceliğimiz milletimiz önceliğimiz memleketimiz düsturuyla, sevdamız Ilgın için Uğurlu olması dileğiyle” dedi. 

MURAT UĞURLU KİMDİR?

12 Kasım 1979 tarihinde doğdum. İlk orta ve lise öğrenimimi Polatlıda tamamladım. Üniversite öğrenimimi Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünden 2004 yılında mezun oldum. Anadolu Üniversitesi Hukuk Bölümü Adalet Programından 2015 yılında mezun oldum. Hali hazırda TODAİE ‘de başlamış olduğum Yerel Yönetimler alanındaki Yüksek Lisans eğitimime Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesinde devam ediyorum. Orta Düzeyde İngilizce Bilgisine sahibim.

Askerlik görevimi 2005-2006 yılları arasında Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı emrinde personel subayı olarak yaptım ve teğmen rütbesi ile terhis oldum .

2006 – 2009 yılları arasında Uluslar arası bir ilaç firmasında satış temsilcisi olarak görev yaptım .

2009 yılında Ilgın Belediyesine Muhasebeci olarak KPSS ile atanarak belediye kariyerime başladım.

Ilgın belediyesinde göreve başladığım dönemde faal olarak yürütülmeyen satın alma biriminin kurulması ve işler hale gelmesinde görev aldım.

2011 yılı itibariyle kurulan Destek Hizmetler Müdürlüğünün kurucu müdürü olarak 2017 yılına kadar bu görevi yürüttüm. Göreve geldiğimiz zaman işler vaziyete aldığımız satın alma biriminin etkin bir şekilde iş ve işlemlerini yürütmesini ve kurumuzda kurumsal anlamda bir işlev kazanmasını sağladım.

Aynı süreçte ihale birimi olarak 4734 sayılı Kanun kapsamında satın alma ve 2886 sayılı kapsamda Devlet İhale Kanuna uygun süreçlerin takibini sağladım.

Bu görevlerimin yanında İşletme ve İştirakler (Kaplıca İşletme Müdürlüğü) ve Proje Etüt Müdürlüğü görevlerimi de sürdürdüm. Belediyemiz tarafından tekrar işletme bünyesine katılan Sahib Ata Termal otelimizin resterasyon ve işletme süreçlerinde görev aldım.

6360 sayılı Büyükşehir kanunu çerçevesinde belediyemize devrolan 7 belde belediyesi ve 36 köy muhtarlığının devir işlemlerinde aktif görev alarak bu devir işlemlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağladım.

Bugüne kadar yeni kurulan Kapalı Pazaryerimizin planlanmasında daha önceki dönemlerde büyük sorunlar yaşanmış olan servis, taksi ve minibüs işletmelerinin ihale sürecinde ve belediyemizin bir çok önemli projesinde yer alarak bir çok vatandaşımız esnafımıza ulaşma imkanı elde ettim. Onlarla iletişim kurarak belediyemizle aralarında köprü vazifesi görevini yürüttüm.

Hali hazırda Yörük Türkmen kültürünü yeni nesillere aktarmak , milli bilinci ve kültürümüzü yaşatmak adına 2015 yılında kurucuları arasında yer aldığım Dığrak Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığını da kuruluşundan bugüne sürdürmekteyim.

Memursen bağlı Bembirsen Ilgın Belediye Temsilciliği görevinde de bulundum .

Evli ve 3 çocuk babasıyım.

 

Bu haber 3030 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:08 pm A A
BENZER HABERLER