13° Kapalı

Konya Barosunun Avukatlar Haftası Etkinlikleri

Ilgın Gündemi - Nisan 20, 2014 3:11 pm A A

Konya Barosu Avukatlar haftası münasebetiyle Konya’nın Ilgın ilçesinde Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkında eğitim semineri verdi.

Ilgın İpek Termal Otelde gerçekleştirilen programa ilçe protokolünün yanı sıra Akşehir, Ilgın avukatları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda selamlama konuşmasını ev sahibi Konya Barosu Ilgın Temsilcisi Av. R. Yetkin Özalp gerçekleştirdi. Özalp; konuşmasında Konya Barosunun Ilgın’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ayrıca etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Baro Başkanı Av. Fevzi Kayacan’a ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Açılış Konuşmasını ise Konya Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. İsmail Üresin gerçekleştirdi. Üresin; “son dönemlerde AB uyum sürecinde temel hak ve özgürlüklürin teminat altına alınması, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin korunması,geliştirilmesi yönelik Anayasal ve yasal düzenlemeler büyük bir ivme kazanmış, yeni kurumları ilave getirmiştir. Mevzuatta yapılan değişiklikler sevindirici olmakla birlikte insan haklarının önünde hala Anayasal ve yasal engellerin bulunduğu tartışmasız bir gerçektir. Bu sebeble özellikle İnsan haklarının ve hukukun üstünlüğü temelinde yeni bir anayasanın yapılması enzemdir.” dedi

Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkında seminer iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. İlk oturumun sunumunu Konya Baro Başkanı Av. Fevzi Kayacan, ikinci oturumun sunumunu ise Ankara Barosu Avukatlarında Onur Tatar gerçekleştirildi.

Seminerin sonunda Ilgın Temsilcisi Av. R. Yetkin Özalp Kayacan ve Tatar’a hediye takdim etti. Davetlilere yemek ikram edildi.

Bu haber 2208 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:11 pm A A
BENZER HABERLER