16° Kapalı

Karahan’dan taş ocağı ile ilgili basın açıklaması

Ilgın Gündemi - Haziran 9, 2017 3:19 pm A A

Ilgın Belediye Başkanı Karahan açıklaması

Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan belediyenin taş ocağının; Ilgının menfaatleri gereği; Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kullanılmasını gündemlerine aldıklarını bildirdi.

Karahan yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

“Ilgınımızın yüreği temiz insanları, Saygı değer vatandaşlarım, belediyeyi yönetim anlayışımızın ilk ve temel ilkesi olan şeffaflık ilkesi gereği sizlere bir konu hakkın da açıklama yapma gereksinimi duydum. Devletimiz, tarafından 09.09.2016 cuma günü tarafımıza Ilgın belediye başkanlığı görevi tevdi edildiği tarihten itibaren; bu şerefli görevin önem arz eden, ağır sorumluluk gerektiren, veballi bir görev olduğunun şuuruyla hareket ettik. İslam medeniyetin düsturu olan; “Yaratılanı, Yaratandan ötürü” sevmek şiarından hareketle herkesi dinledik, hiç kimseyi ayrıştırmadan herkesi kucaklayan bir üslupla vatandaşlarımızla bıkmadan usanmadan; dertleştik, hemhal olduk, Allah’ın izniyle de; halkımızla hemhal olmaya, dertleşmeye devam edeceğiz.

Ilgın belediyemizin taş ocağının; Ilgınımızın menfaatleri gereği; Konya Büyükşehir Belediyemizle  beraber kullanılmasını gündemimize aldık.

Bu düşünceyi gündemimize almamızın sebeplerini siz değerli halkımıza maddeler halinde anlatmaya çalışacağım

1-) Taş ocağımızın, üretim sistemin yenilenmesi gerektiği ve tesisin yenilenmesinin de; belediyemize çok ciddi maddi külfetler getirecek olmasından.

2-) Taş ocağı tesisimizin sistemin yenilenmesini Büyük Şehir Belediyemizin üstlenmesinden.

3-) Taş ocağımızı, Konya Büyükşehir belediyemizle ortak kullanmayı gündemimize almamızın en can alıcı noktası Ilgına olan sevdamızdır. Taş ocağımızı Konya Büyük şehir belediyemizle ortak kullanmaya başladığımız da; Ilgın’ımızın çevre köy ve mahallerine çok daha kolay; üst yapı ve alt yapı hizmeti sağlanacak.

4-) Taş ocağımız da; konkosör şantiyemiz yerinde duracak ve   aktif üretimimiz devam edecek.

5-) Kilitli taş şantiyemiz yerin de duracak; Ilgın’ımız için    aktif üretime devam edecek.

 

Taş ocağımızı, Konya Büyük Şehir Belediyemizle ortak kullanmayı   gündemimize  almamızdan ötürü; gerek sosyal medya da gerek farklı ortamlarda bu ortak kullanım  düşüncemizi; maksatlı bir şekil de; farklı yerlere çekip, taş ocağının belli guruplara peşkeş çekileceği algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu çirkin, mesnetsiz, gerçek dışı algılarla enerjilerimizi tüketmeyelim. Hep birlikte; Ilgın’ımıza nasıl hizmet edebiliriz, istihdamı artırıp, işsizliği nasıl azaltabiliriz bu sorulara cevaplar aramalıyız. Saygıdeğer vatandaşlarım müsterih olun, bu asılsız söylentilere kulak asmayın. Bizler,56 mahallemizin 55 bin vatandaşımızın hakkını ve hukukunu evlatlarımızın hakkı ve hukuku gibi muhafaza ediyoruz. Bu adalet anlayışımızdan, “HAK’ tan” ayrıldığımız zaman oturduğumuz tüm makamlar bizlere haram olsun…

 

Geçmişten günümüze tarihi ve siyasal olaylar mercek altına alındığın da; göreceğiz ki; ne zaman iyiye, güzele, doğruya dair gelişmeler kendini göstermeye başlasa hep fitne gurupları harekete geçmiştir. Lakin bu fitne gurupları hiçbir zaman kalıcı başarıyı yakalıyamamıştır. Büyük buz kütleleri nasıl; güneşin enerjisine dayanamayıp eriyip, yok oluyorsa; fitne gurupları da; iftiraları ve yalanlarıyla beraber HAK’ kın ve doğrunun karşısın da; eriyip, yok olmaya mahkumlardır.

 

Saygı değer vatandaşlarım, biz sizlere, biz Ilgın’ımıza sevdalıyız. Gelin hep beraber; kısır çekişmeleri, dedikoduları, fitneleri bertaraf edip; Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği ufuk ve vizyon doğrultusun da; şehrimizi 2023 vizyonumuza hatta 2071 vizyonumuza daha güçlü, daha gelişmiş, yaşam standardı çok daha yüksek bir Ilgın olarak her birlikte taşıyalım.

Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun. ESSELAMU ALEYKUM” ifadelerini kullandı. IHH

Bu haber 1188 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:19 pm A A
BENZER HABERLER