13° Kapalı

Jandarma Hayvan Hırsızlıklarına Karşı Uyardı

Ilgın Gündemi - Şubat 19, 2015 6:03 pm A A

Jandarma Hayvan Hırsızlıklarına Karşı Uyardı

***

Konya’nın Ilgın ilçesi ilçe Jandarma Komutanlığı, meydana gelebilecek hayvan hırsızlıklarına karşı vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

***

Ilgın İlçe Jandarma Komutanlığı hayvan hırsızlıklarının önlenmesi amacıyla Argıthanı, Sebiller,Kapaklı ve Boğazkent Mahallelerinde çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

***

Toplantıda konuşan; Ilgın İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hüsnü Duran, ilçeye bağlı mahallelerde meydana gelebilecek olan hayvan hırsızlıklarına karşı vatandaşların küçük tedbirlerle hayvanlarını hırsızlardan koruyabileceklerini söyledi.

***

Duran; hırsızlıkların önlenmesi için alınacak tedbirler, hırsızlıkların takdik ve teknikleri hakkında vatandaşlara slayt gösterisi eşliğinde açıklayıcı bilgi verilerek bu tür olayların önlenmesi amacıyla Jandarma ve vatandaşlarımızın arasında bir işbirliği yapılmasının önemi üzerinde durdu.

***

Duran; “Hırsızlar genellikle aydınlatması yetersiz olan ahırları hedef seçiyor. Hayvan hırsızları, hırsızlığı yaparken birçok yönteme başvuruyorlar ve profesyonelce çalışıyorlar. Genellikle ahırların önceden keşfini yaparak, korunaksız ahırları tespit etmek, koruması olmayan ahır, ağıl ve çiftliklere gündüz alıcı gibi gelerek gerekli keşifleri yapıyorlar ve geceleyin girip hayvanları sürerek veya araca koyarak hırsızlık yapıyorlar” dedi.

***

İlçe Jandarma Komutanı Duran;  bu tür toplantıların bundan sonra belirli aralıklarla sık sık tekrarlanacağını söyleyerek toplantıya katılan vatandaşlara teşekkür etti.DSC07129 DSC07213DSC07213

Bu haber 1248 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 6:03 pm A A
BENZER HABERLER