14° Kapalı

Ilgın’lı Isparta Tarım İl Müdürü Cenk Şölen istifa etmesi için tehdit edildi

Yerel Duyurular - Haziran 26, 2015 2:54 pm A A

Isparta Tarım İl Müdürü Ilgın’lı Cenk Şölen, Isparta AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi tarafından istifa etmesi için tehdit edildi. Konya’dan AK Parti milletvekili aday adayı da olan Cenk Şölen savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Akdeniz Gazetesi’nin gündeme getirdiği iddiaya göre; Atama, tayin ve görevde yükselme gibi konuların öncelikli olduğu yerel siyasette amaca ulaşmak için her yol mübah görülüyor.

Isparta Tarım İl Müdürü Cenk Şölen, 7 Haziran genel seçimlerinde memleketi Konya’dan milletvekili adayı olmak için 10 Şubat’ta hem görevinden hem de memuriyetten istifa etti. Ancak Şölen, 7 Nisan’da belli olan milletvekilliği aday listesinde yer bulamadı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Şölen’in istifası nedeniyle boşalan Isparta Tarım İl Müdürlüğü görevine vekaleten Yener Yıldırım’ı görevlendirdi.

Yıldırım da hiç vakit kaybetmeden yeni görevine başladı.

Bu arada Cenk Şölen, diğer devlet memurları gibi göreve dönüş hakkı için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na başurdu. Bakanlık da Şölen’i zaruri olarak kadrosunun bulunduğu Isparta İl Tarım Müdürlüğü’ne atadı.
Bu atama nedeniyle boşa çıkan İl Müdür Vekili Yıldırım da rapor alarak izne ayrıldı.

Yaşanan bu süreçten sonra idari belirsizlik ve dalgalanmanın olduğu Tarım İl Müdürlüğü’nde geçtiğimiz haftalarda yaşanan bir olay ‘bu kadar da olmaz’ dedirtecek türden.

İddialara göre, AK Parti Milletvekili Recep Özel’e yakın olan bir il yönetim kurulu üyesi Tarım İl Müdürü Cenk Şölen’i makamında ziyaret ederek uygun bir üslupla görevden istifa etmesini, dolayısıyla Isparta İl Müdürlüğü kadrosunu boşaltmasını istedi.

Cenk Şölen’in bu talebe şiddetle karşı çıkması üzerine parti yöneticisi ile müdür arasında oldukça sert bir diyaloğun yaşandığı öğrenildi.

Görevinden ayrılması, Isparta İl Müdürlüğü kadrosunu boşaltması istenen Tarım İl Müdürü Cenk Şölen’in bu olaydan sonra Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduğu öğrenildi.

Şölen’in dilekçesinde görevden istifa etmesi için tehdit edildiğini belirttiği bildirildi. Bakalım Tarım İl Müdürlüğü’ndeki idari kriz nasıl çözülecek.

AW000120

AW000120

Kaynaklar: Akdeniz/medya32.com

Bu haber 1637 kez okundu.
Yerel Duyurular - 2:54 pm A A
BENZER HABERLER