20° Kapalı

Ilgın’lı Aday Osman Yavuz’un Seçim Afişi Sosyal Medyayı Salladı

Ilgın Gündemi - Şubat 25, 2015 3:08 pm A A

Ilgın’lı Aday Osman Yavuz’un Seçim Afişi Sosyal Medyayı Salladı

***

AKP aday adayından ‘Diriliş’ temalı reklam

***

AKP’den Konya milletvekili aday adayı olan Osman Yavuz’un 2015 genel seçimi afişi tartışma konusu oldu. Sosyal medyada paylaşılan afişlere çok sayıda yorum yapıldı.

***

AKP’den 2015 genel seçimlerinde Konya Milletvekili aday adayı olan Konya Reklamcılar Derneği Başkanı Osman Yavuz’un reklam için hazırladığı ‘Diriliş’ temalı afişler tartışma konusu oldu.

***

‘Diriliş’ dizisindeki karakterlere benzeten Osman Yavuz, Konya’ya hizmet etmek istediğini söylüyor.

***

2015 genel seçimi için AK Parti’den aday adaylığını açıklayan Reklamcılar Derneği Başkanı Osman Yavuz, hazırladığı afişle sosyal medyanın diline düştü. Kendisini ‘Diriliş’ dizisindeki karakterlere benzeten Osman Yavuz, Konya’ya hizmet etmek istediğini söyledi. AK Parti’nin “Osmanlı” sevgisini en iyi şekilde kullanan Osman Yavuz’un aday gösterilip gösterilmeyeceği ise merak konusu oldu. Sosyal medyada ise Osman Yavuz’un afişi için birçok yorum yapıldı. Bazı kişiler Osman Yavuz’a destek verirken, bazıları ise Yavuz’u eleştirdi.

***

Sosyal medyada Osman Yavuz’un afişi için birçok yorum yapıldı.

201502251136_11

 

Bunlardan bazıları Osman Yavuz’u ve afişini ‘ti’ye alan yorumlar olurken, bazıları da aday adayına destek verdi. Kendisi de bir reklam ve PR şirketi sahibi olan Osman Yavuz’un dikkat çekmek için böyle bir afiş çalışması yaptırdığı iddia ediliyor.

201502251137_osman2

 

ECDADA SAYGI İÇİN…

Seçim afişi ile sosyal medyada paylaşım rekorları kıran AK Parti Konya Milletvekili aday adayı Osman Yavuz  Hürriyet’ten Aysel Alp’ye konuştu. Yavuz,  “Ecdadımıza saygıdan böyle bir kıyafetle ilan verdim. Büyük ilgi gördü. Telefonlarım susmuyor. Başımdaki börk Ertuğrul Gazi’nin de aralarında olduğu Selçuklu sultanlarının, savaşçıların taktığından. Tabii ki demokrasinin gerektirdiği şekilde normal kıyafetlerle olan fotoğraflarım da var” dedi. Yavuz, ilandaki börkü ayakkabı imalatçısı olan yeğeninin yaptığını belirterek, “Bu börk hayvan derisinden yapıldı. Üzerimdeki yelek de yine Selçuklu sultanlarının giydiği bir yelek. Ben bir reklamcıyım. Burası da Selçuklu İmparatorluğu’nun başkenti” dedi.

 

 

201502251148_osmmmm

 

 

Yavuz, ”İlanlar için ne kadar harcadınız?” sorusuna, “Ben bir reklamcıyım. Afişleri billboardlara asmadık. Şirketimize ait gezici, araç üstü megaborda asıldı” yanıtını verdi.Yavuz, milletvekili olması halinde TBMM’deki 548 vekilin kendisi örnek alacağını belirterek, “Milletvekili vadetmez. Proje yapmaz. Şehrin sorunlarını şehrin idarecilerinden alır, takibini yapar. Seçilmem halinde diğer vekiller benim sorunları nasıl çözdüğümü görüp beni örnek alacaklar” dedi.

 

201502251200_28050466

 

OSMAN YAVUZ KİMDİR?

22.06.1967 yılında Konya’nın Ilgın Avdan köyünde 4 çocuklu bir ailenin 4. Çocuğu olarak dünyaya geldim. 1970 yılında köyden ailemle birlikte Konya Selçuklu Akıncılar mahallesine yerleştik. İlkokulu Alâeddin ilkokulunda, ortaokulu Dumlupınar ortaokulunda öğrenim gördüm. O dönemlerde Akıncı Gençlikte ortaokul başkanlığı görevini üstlendim. Lise eğitimime Konya Selçuklu Lisesinde başlayıp 1981 – 1982 dönemlerinde Ankara Gülveren Lisesinde devam ettirdim. Bu dönemlerde aktif olarak muhafazakâr STK’larda görevler aldım. Eğitimimi ailevi sebeplerden dolayı yarıda bırakarak Konya’ya döndüm. Yarım kalan eğitimimi Akşam lisesinde devam ettirdim. Bu dönem içerisinde Refah Partisi İl Gençlik kollarında görev aldım. Aynı zamanda partide bilgi işlem sorumlusuydum. İlerleyen süreçte İl Gençlik Kolları seçim işleri, karargâh ve teşkilatlanma başkanlık görevlerini yürüttüm. 1989 seçimlerinden sonra Konya Büyükşehir Belediyesinde göreve başladım bu dönem içerisinde HAK-İŞ Sendikası Konya yapılanmasında bizzat görev alan babamın da etkisiyle HAK-İŞ sendikası iş yeri temsilcisi ve delegelik görevlerinde bulundum. 2000 yılında Belediyeden malulen emekli oldum. O dönemden itibaren kurucusu olduğum Nun reklam ajansı, Aktif Medya ve Medyavuz Reklam Ajanslarında ajans başkanlığı yaptım. 2006 yılında Anayasa mahkemesi tarafından Ak Partinin kapatılma sürecinin gündem oluşturduğu dönemde kurulan Güçlü Türkiye Partisinin Konya il başkanlığı görevini üstlendim. Sayın genel başkanın Ak Parti Edirne milletvekili aday adaylığı açıklanmasıyla GTP fes edildi. Şuanda aktif olarak ASKON da (Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği) Konya Şubesi’nde başkan yardımcısı, Konya Reklamcılar Derneği Başkanlığı gibi çeşitli STK’larda hizmet etmekteyim. Evli ve 6 çocuk babasıyım

Kaynak; Radikal/Merhabahaber

fft81_mf3609069

Bu haber 1483 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:08 pm A A
BENZER HABERLER