18° Kapalı

Ilgın’da yem bulmakta güçlük çeken hayvanlar için yemleme çalışması yapıldı.

Ilgın Gündemi - Ocak 25, 2021 11:00 am A A

Maden İş Sendikası Konya ve Havalisi Ilgın Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, öncülüğünde kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle doğada yem bulmakta güçlük çeken hayvanlar için yemleme çalışması yapıldı.

Geçtiğimiz hafta yağan kar yağışının ardından hava sıcaklığının gece sıfırın altına kadar düştüğü Ilgın’da soğuklar yaban hayatını olumsuz etkiliyor.

Doğada yaşayan yabani hayvanlara yem dağıtma programını tertipleyen Maden İş Sendikası Başkanı Çetin, yem dağıtırken yaptığı konuşmada, hayatta bütün canlıların birbirine zincir halinde bağlı olarak yaşadığını belirterek, “Hafta içerisinde yağan kar eridi, fakat doğada yaşaya canlılarımızın eksi dereceleri gördüğümüz günlerde de yeme ihtiyacı var. Ilgın STK’ları adına önderlik yaptık. İnşallah bu tür faaliyetleri sürekli yaparız. Biz bir farkındalık oluşturmak istedik.  Destek veren herkese teşekkür ederim.”

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ise konuşmasında şunları kaydetti;

“Maden İş Sendikası’nın düzenlemiş olduğu bu etkinlikten dolayı canı gönülden tebrik ediyorum. Ilgın Belediyesi olarak mesai arkadaşlarımız her gün yemleme faaliyetlerini yürütüyor.  Maden İş Sendikası farklı bir etkinlikle, farkındalık oluşturmak acısından bir etkinlik düzenlemiş. Karlı bir hava yok. İnşallah geçecek hafta karlı bir hava bizi bekliyor. Başkanımız karlı haftada böyle bir etkinlikte tekrar bekliyoruz.

Etkinliğe, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Apil, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kozan, İyi Parti İlçe Başkanı Muharrem Elmalı

, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Hasan Doğan, Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Koç, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selehattin Can, Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Yalı, TEMA temsilcisi Cihat Tapu, Haydar Dilek, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, TKİ personeli ve doğa severler katıldı.

Bu haber 1008 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:00 am A A
BENZER HABERLER