14° Kapalı

Ilgın’da yatılı Kur’an Kursu törenle açıldı

Ilgın Gündemi - Ekim 6, 2018 1:43 pm A A

Ilgın Müftülüğü ve vatandaşların katkılarıyla yaptırılan Safa erkek hafızlık Kur’an Kursu’nun açılışı törenle gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende söz alan Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Kur’an kurslarının dini bakımdan güzel ve iyi ahlaklı kişilerin yetişmesine vesile olduğuna işaret etti.

Belediye Başkanı Mehmet Karahan ise söz konusu kursun ilçeye dini ve ahlaki yönden getireceği faydalara değindi.

Müftü Abdurrahim Kocagöl, konuşmasında Ilgın’a beşinci kuran kursunun açılışı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak şunları kaydetti;

“Kursumuzun inşaatını 11 ay gibi bir kısa sürede tamamlayarak hizmete açtık. Dışarıdan hiçbir katkı olmadan, sadece Ilgın’lı hayırseverler tarafından yaptırılan beşinci yurdumuzun açılışını ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle bugün açılışını gerçekleştirdik. Elli hafız aday öğrencimizi kursumuza kabul ettik. Ilgın’a hem erkek, hem kız yatılı Kuran Kurslarını kazandırdık.  Ben yardımsever Ilgın halkına birkez daha teşekkür etmek istiyorum. Onların desteği ile durmak yok hizmete devam” ifadelerini kullandı.

Açılışta kursun yapılmasına katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür plaketi takdim edildi.

Açılışa Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Garnizon Komutanı Ahmet Evren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, hayırseverler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program hatıra fotoğrafı çekimi ve yemek ikramı ile son buldu.

Bu haber 1501 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:43 pm A A
BENZER HABERLER