13° Parçalı bulutlu

Ilgın’da Uyuşturucuyla Mücadele Çalışmaları

Ilgın Gündemi - Kasım 19, 2014 9:54 am A A

Ilgın İlçe Emniyet Müdürlüğü uyuşturucuya savaş açtı

***

Ilgın’da meydana gelen 49 uyuşturucu olayında 112 kişi yakalandı ve 21 kişi tutuklandı

***

İlçe Emniyet Müdürü Ömer Çam makamında www.ilginhakhaber.com ‘a yaptığı açıklamada 2012,13,14 yıllarında yapılan  çalışmalarda Ilgın’da meydana gelen 49 uyuşturucu olayında 112 kişi yakalandığını ve 21 kişi tutuklandığını açıkladı.

***

Emniyet Müdürü Ömer Çam hak haber’e yaptığı açıklamada ; “İlçemizde çeşitli suçların önlenmesi amacıyla 2012-2013-2014 yılları arasında toplam 9 adet Önleme kararı alınmış, bu kararlara istinaden yapılan şahıs, araç ve metruk yerlerin kontrollerinde önleyici ve adli işlemler yapılmış, alınan uyuşturucu maddelere el konulmuş ve bu konuda yapılan işlemler Adli mercilere intikal ettirilmiştir.

***

Uyuşturucu madde ekimine müsait muhtemel yerler, tarım alanları sık sık kontrol edilerek ekimi yapıldığı tespit edilen yerlerdeki ekili uyuşturucu maddeler gerekli adli işlemler tamamlandıktan sonra sökülüp yakılmak suretiyle imha edilmiştir.

***

İlçemizdeki Emniyet biriminde yeterli teknik imkanlar bulunmadığından teknik konulardaİl Emniyet Müdürlüğü KOM şube ve İl Jandarma Alay komutanlığı KOM şube ekiplerinden destek alınarak çalışmalar yapılmış, çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirilmiş ve yakalanan şüpheliler hakkında adli işlem yapılmıştır.

***

Kurumlardan ve Sivil toplum kuruluşlarından gelen uyuşturucu madde ile ilgili bilgilendirme talepleri doğrultusunda, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılarak KOM şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan uzman bir personelin ilçemizde bilgilendirme faaliyetleri yapması sağlanmış, 2014-2015 yılı öğretim yılında da uyuşturucu maddeler hakkında halkın ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla gerekli eğitimin verilmesi için İl Emniyet Müdürlüğünden bir uzman personel talep edilmiş ve cevabi yazısı beklenmektedir.

***

İlçemizde potansiyel kullanıcılar ve satıcılar olabileceği değerlendirilen kişiler tespit edilerek sürekli gözlemlenmekte olup, ilçemizde suçların önlenmesine dair istihbarat ağı kurularak sağlıklı bilgi akışı sağlanmaktadır.

***

Okullarda uyuşturucu konularının meydana gelmemesi için sık sık okul girişleri ve çıkışları ekipler tarafından takip edilmekte ve bu sayede büyük ölçüde önleyici hizmet sağlanmaktadır.

***

İdaremizde bulunan internet kafelerin kamera sistemlerinin sürekli olarak faal olması sağlanarak buralarda meydana gelebilecek uyuşturucu konuları yakın takibe alınmıştır.

***

İlçemizde bulunan metruk binalar ile ilgili olarak İlçe Belediye başkanlığı ile yapılan yazışmalar neticesinde büyük ölçüde yıkımları sağlanmış ve bu tür yerlerde suç işlenmesi önlenmiştir.

***

İlçemizde 2012 yılından bu zamana kadar Şıhbedrettin Mahallesi, D300 karayolu üzerindeki bir araçtan toplam 22 kg esrar maddesi ele geçirilmiştir.

***

Yine ilçemiz Fatih Mahallesinde bir ikamette yapılan aramada 85 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

***

Yine ilçemiz Ilıca Mahallesinde bir ikamette yapılan aramada 34 kg esrar maddesi ele geçirilmiştir.

***

Yine ilçemiz İstasyon Mahallesi ve Behlülbey Mahallesinde iki ayrı ikamette yapılan aramada 76 kök yaş hint keneviri bitkisi ve 640 gr esrar maddesi ele geçirilmiştir.

***

Yine Esentepe Mahallesi D300 karayolu üzerinde bir araçta yapılan aramada 4 kg esrar maddesi ele geçirilmiştir

***

Ayrıca değişik adreslerde ve şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda toplam 49 uyuşturucu olayı meydana gelmiş, çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddeleri ele geçirilmiş, 2012-2013 ve 2014 yılı itibari ile bu zamana kadar toplam 112 kişi yakalanarak haklarında adli işlem yapılmış ve 21 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi”.dedi

***

Çam;  vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için özellikle uyuşturucu konusunda bugüne kadar yaptığımız başarılı çalışmalar bundan sonrada aynı kararlılıkla devam edecektir diyerek sözlerini tamamladı.IHH

 

IMG_7785

Bu haber 1664 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:54 am A A
BENZER HABERLER