25° Kapalı

Ilgın’da taziye yemekleri kaldırılsın!

Ilgın Gündemi - Temmuz 29, 2019 12:07 pm A A

Taziye sahipleri için önemli bir ekonomik külfet haline gelen ve özellikle yoksul kesimleri mağdur eden taziye yemekleri uygulamasının bir çok il ve ilçede kaldırılması üzerine, taziye yemeklerinin Ilgın’da da kaldırılması için çağrıda bulunuyoruz.

Ilgın’ın en etkin haber sitesi olarak zirvede yerini bırakmayan ve Ilgın’lı vatandaşların sorunlarını kamuoyunda gündeme getirmeye devam ederken,  Ilgın Hak Haber ‘haber İhbarı’ hattına gelen ve birçok il, ilçede kaldırılan taziye sahipleri için önemli bir ekonomik külfet haline gelen ve özellikle yoksul kesimleri mağdur eden taziye yemekleri uygulamasının Ilgın’da da kaldırılması için çağrıda bulunuyoruz.

Yapılan onca haber, çağrı ve tepkilere rağmen Ilgın’da da taziye evlerindeki yemek uygulamasının devam etmesi, maddi açıdan durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın üzerinde büyük bir mağduriyet yaratıyor. Öyle ki bu iş için bankadan kredi çeken veya borç para ile bu işi yapanlar bile var. Giderek eziyet haline dönüşen taziye evlerindeki yemeklerden dolayı birçok vatandaş bu duruma isyan ederek, uygulamanın ortak karar alınarak Ilgın’da da kaldırılmasını istiyor.

BİZE DESTEK VERİN BU UYGULAMAYA SON VERELİM…

BU AFİŞİ YAKINDA ILGIN’IN TÜM MEYDANLARINA BİRLİKTE ASMAYI ARZU EDİYORUZ…

 

AKRABA VE KOMŞULAR TAZİYEYE YEMEK GETİRİRDİ

Yakınları vefat edenlerin acılarını bir kenara bırakıp insanların yemeği, çayı ve taziye masraflarını düşünmelerinin insani olmadığını belirten okurlarımız “taziyeler yası olan ailelerin evlerinde yapılırdı. Yası olan ailenin o acı içinde bir de yasa gelen misafirlerin ihtiyaçlarıyla uğraşmamaları için komşular tarafından bu görev üstlenilirdi. Taziye yemeklerinin gündeme gelmesiyle birlikte bütün bu işler yasta olan ailelerin omzuna yüklenmiş durumdadır. Maddi durumu iyi olan aileler bir yana maddi olarak gelir düzeyi düşük ailelerin taziye evlerindeki giderleri karşılamaları hem büyük külfet hem de o acı içindeki aileye büyük bir eziyettir. Taziye yemekleri yaslı aileye hem külfet hemde israftır”dedi.

 

 

 

Bu haber 1892 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:07 pm A A
BENZER HABERLER