13° Kapalı

Ilgın’da hanımlar lokali inşaat çalışmaları başladı

Ilgın Gündemi - Nisan 27, 2015 9:57 am A A

Yeni Büyükşehir yasası’nın ardından tüm ilçelerde yatırım ve hizmet dönemini başlatan Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ilgın’da yapılması planlanan Hanımlar Lokali, inşaat çalışmaları başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ilgın Belediye Başkanı H. İbrahim Oral; “bizim ölçeğimizdeki ilçelerin ihtiyaçlarından birisi olan bayanların sosyal yaşama katılması konusunda bugüne kadar Ilgın Belediyesi olarak çeşitli kurslarla bu ihtiyacı bir nebze olsun gidermeye çalıştıklarını fakat bu konuda bazen devamlılığı sağlayamadıklarını” ifade etti.

Oral, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’da yıllardır başarıyla yürüttüğü bu faaliyetleri ilçelere de taşımaya karar vermesinin ardından, Ilgın Belediyesi’ne ait parkta tahsis edilen alanda inşaat çalışmaları başlaması sebebiyle lokalin, ilçede yaşayan bayanlara hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Başkan Oral, “Hanımlar Lokalinin yaklaşık 210 günde tamamlanması planlandığını, lokalin içerisinde yüzme havuzu, fitnes salonu, masa tenisi, bilardo, aile danışmanlığı, rehberlik hizmetlerinin yanında, kafeterya, kabul günü salonun da olacağını ve  Hanımlar Lokali tamamlandığı zaman Ilgın’lı bayanların sosyal hayatına katkı sağlayacak, hoşça vakit geçirip, eğitim ve spor yapabilecekleri keyifli bir ortam, vazgeçemedikleri bir mekan olacak” dedi.

Oral, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere bütün katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Bu haber 1269 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:57 am A A
BENZER HABERLER