14° Kapalı

Ilgın Müftülüğünden “gençler sabah namazında buluşalım” projesi

Ilgın Gündemi - Şubat 21, 2015 1:03 pm A A
Ilgın Müftülüğünce “Gençler Sabah Namazında Buluşalım” Projesi hazırlandı.

Ilgın Müftülüğü, sabah namazı cemaatini artırmak ve dini bilgileri halka doğru şekilde aktarmaya yönelik sabah namazı buluşmaları başlattı. Her hafta farklı bir camide sabah namazında gerçekleştirilmesi planlanan projenin ilki Yavuz Selim Cami de yapıldı.

 

Proje kapsamında Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, Yavuz Selim Cami cemaati ve gençler ile bir araya geldi.

Ilgın Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, hazırlamış olduğumuz  “Gençler Sabah Namazında Buluşalım”  projesi kapsamında bugün Yavuz Selim Camimizde projenin ilkini başlatmış bulunuyoruz.

İlçe genelinde başlatılan projenin amacının vatandaşları camilerde Allah’ın evinde buluşturmak, halkın birbiriyle kaynaşmasını sağlamak, cemaat ruhu oluşturmak ve dini konularda da bilgilendirmek olduğunu söyleyen Kocagöl, “Bu yönüyle camilerin ibadet mekanları olmanın yanında toplumdaki birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı sosyal yönünü de ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu güzel uygulamayı gelenek haline getirmek, gençlerimize ve çocuklarımıza örnek olmak ve bir kültür mirası bırakmak amacındayız” dedi.

 

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral; “Şehrimizde bu güzel geleneğin başlangıcına hep birlikte şahit oluyoruz. Ilgın’ımızın bu tür diriliş hamlelerine ihtiyacı vardı. Bu kapsamda projeye motor olan müftülüğümüz personeli ve cemaatimize teşekkür ediyorum” dedi

Projenin maddi kısmının Ilgın Belediyesinin üstlendiğini ifade eden müftü Kocagöl, başkan Oral’a teşekkür etti.

Namaz sonrası cemaate kahvaltı ikramı yapıldı.IMG_8187

Bu haber 1302 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:03 pm A A
BENZER HABERLER