25° Kapalı

Ilgın İHH, Suriye için ‘Un’ yardımı kampanyası başlattı

Ilgın Gündemi - Kasım 30, 2016 2:17 pm A A

Ilgın İHH, Suriye için ‘Un’ yardımı kampanyası başlattı

 İnsani Yardım Derneği (İHH), Ilgın Temsilciliği Suriyeliler için ‘un bağış’ kampanyası başlattı.

İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Ilgı İlçe TemsilcisiAbdullah Yağcı, iç savaşın ve katliamların devam ettiği Suriye için “Suriyeli kardeşin ekmek bekliyor! Bir çuval un da sen gönder” isimli kampanyayı ülke genelindeki gibi Ilgın’da da başlattıklarını kaydetti.

Konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yağan Yağcı, geçtiğimiz yıl Ilgın ilçe merkezinde büro açarak faaliyetlere başlayan İHH Ilgın İlçe Temsilciliği tarafından iç savaşın sürdüğü ve 6. yılına girildiği Suriye’de, İran destekli Esed rejimi güçlerinin ve Rusya’nın her gün sivillere yönelik bombardımanlarının sürdüğünü belirtti.

“Suriye’ye yardım Tır’ları gönderiyoruz.  Suriye’li kardeşlerimizi unutmayalım, onlara da bir el uzatalım orada büyük acılar  yaşanıyor. Tüm Müslüman  kardeşlerimize sesleniyoruz. Zekat, fitre ve diğer bağışlarınızda bu kardeşlerimizi de unutmayalım. Ilgın halkımıza buradan sesleniyorum, ivedi olarak “Her Evden Bir Çuval Un İçin Maddi Destek, Sofralarına Bir Ekmek de Sen Koy” düşüncesinden hareketle Ilgın IHH olarak yardım kampanyası başlatmış durumdayız. İlk Ilgın’dan yardım Tır’larımızı 16 Aralık Cuma günü Temsilciliği önünden dualarla uğurlayacağız inşallah” dedi. IHHihh

Bu haber 1391 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:17 pm A A
BENZER HABERLER