Az bulutlu

Ilgın Hayvan Pazarı KAPATILDI

Ilgın Gündemi - Aralık 13, 2019 5:14 pm A A

 Ilgın hayvan pazarında “şap” karantinası

Konya’nın Ilgın ilçesindeki hayvan pazarı, Esentepe Mahallesi’nde tespit edilen şap hastalığı nedeniyle hayvan giriş ve çıkışına kapatıldı.

– Bölgenin en büyük pazarları arasında yer alan Ilgın Belediyesi Hayvan Pazarı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından küçükbaş hayvan giriş ve çıkışına kapatıldı.

  Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, ilçesindeki hayvan pazarının “şap” hastalığı şüphesi ile kapatıldığını bildirdi.

Bölgenin en büyük pazarları arasında yer alan Ilgın Belediyesi Hayvan Pazarı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından küçükbaş hayvan giriş ve çıkışına kapatıldı.

Tüm tedbirlerin alındığını ifade ederen Kaymakam Kadiroğlu AA Muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

ilçemiz Esentepe Mahallesi’ndeki bir üreticimizin hayvanlarında ‘şap’ şüphesi ile örnekler alındı. Alınan örnekler şap enstitüsünce tahlile gönderildi. Sonuçlar kesinleşene kadar gerekli tedbirler alındı.Şuan da biz tedbiren pazarımızı kapattık. Çalışma arkadaşlarımız alınması gereken tüm tedbirleri aldılar. Gerekenler hassasiyetle yapılıyor. Herşey kontrol altında, merak edilecek bir durum yok” dedi.

Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, “İlçemiz Esentepe Mahallesi’nde ortaya çıkan Şap Hastalığı nedeniyle Ilgın Belediyesi Hayvan Pazarı idari ve fenni tedbirler kalkıncaya kadar kapatılmıştır” denildi.

Bu haber 2452 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 5:14 pm A A
BENZER HABERLER