21° Kapalı

Ilgın Adliye’sine öğrencilerden ziyaret

Ilgın Gündemi - Mart 30, 2017 5:24 pm A A

Ilgın Adliyesini öğretmenleri ile ziyaret eden öğrencilere, Konya Barosu Ilgın Temsilciliğine bağlı avukatlar tarafından hukuk işleyiş sistemi hakkında bilgi verildi.

İlk olarak Konya Barosu Ilgın Temsilciği baro odasını ziyaret eden öğrenciler, daha sonra duruşma salonu ile diğer birimleri gezerek bilgi aldılar.

Öğrencilere yargılama süreci, Cumhuriyet savcıları, hakimler, avukatlar, zabıt katipleri, mübaşir’lerin görevleri ile duruşma usulleri hakkında da Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Betül Arslan bilgilendirmede bulundu.

Ziyaret esnasında öğrencilere eşlik eden Şehit Hüseyin Aksoy Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Nafiz Özkan,  “öğrencilerimizin Adalet’e olan güvenini sağlamak, Mahkemelerin korkulacak yer değil adalet aranan yerler olduğunu duygusunu kazandırmak ve Hakimlik, Savcılık, Avukatlık mesleklerinin öğrencilerimize tanıtarak meslek seçimlerine istedikleri ve ilgi duydukları mesleklere yönelmelerini sağlamak amacı ile bugün adliyeyi ziyaret ettik Öğrencilerimizin kariyer seçimlerinde etken olması için tertip ettiğimiz gezimizde bize eşlik eden Baro Temsilcimiz Avukat Ramazan Yetkin Özalp beye teşekkür ederim” dedi.

Konya Barosu Ilgın Temsilcisi Avukat Ramazan Yetkin Özalp de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilere ve öğretmenlere hukuk sistemine olan ilgilerinden dolayı teşekkür etti. IHH

Bu haber 1620 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 5:24 pm A A
BENZER HABERLER