19° Kapalı

İlçe Tarım Müdürlüğü’nün Tekzip Talebi, Mahkeme Tarafından RED Edildi…

Ilgın Gündemi - Haziran 15, 2016 1:47 pm A A

Ilgın Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hakkında “Ilgınlı Çiftçinin Çatak Mücadelesi, başta olmak üzere Sahipsiz Ilgınımda İlginç Şap Aşısı ve Şap Korkutuyor! Hayvan Pazarı Kapatıldı”  manşetleri altında yayınladığımız haberin tekzip edilmesi için kurum Müdür vekili Meral Mangır sitemiz yetkililerine tekzip konusunda bir talepte bulunmadan Ilgın Sulh Ceza Hakimliğine haberlerin tekzip edilmesi konusunda kurum avukatları aracılığı ile müracaat etti.  Tekzibin mahkeme kararı ile yayınlanması talebine karşılık Ilgın Sulh Ceza Hakimliğinde görülen üç ayrı dosyada mahkeme, başvuru nedenlerini inceleyerek tekzip yayınlanmasını uygun bulmadı ve başvuruyu yerinde görmeyerek RED etti.

 

Kurum karara itiraz hakkını kullanarak bir üst Mahkeme olan Akşehir Sulh Ceza Hakimliğine kararı doğru bulmadıkları gerekçesi ile müracaat etti.

 

Akşehir Sulh Ceza Hakimliğinde görülen itiraz dosyalarında ise verilen karar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ders verir nitelikteydi. Mahkeme verdiği kararında haberde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü faaliyetleri hakkında haber yapıldığı,  yapılan haberlerin eleştirisel nitelikte ifadelere yer verildiği, söz konusu yazıların haber niteliğinde olduğu yazıda her hangi bir hak ihlalinin bulunmadığı kanaatine vararak tekzip talebinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Meral Mangır’ın başvurusunu RED etti.

 

Mahkemelerce verilen karar kesinleşmiş olup, Ilgın Hak Haberin doğru haber yaptığı, çizgisinden kaymadığı, ismine layık hareket ettiği mahkeme kararı ile de tescillenmiş oldu.

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Meral Mangır’ın sitemiz yöneticileri hakkında Ilgın Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış olduğu haberlerle ilgili müracaatı da konusuz kalmış oldu.

 

Ilgında yayın yapan hiçbir haberi tekzip edilmemiş – yalanlanmamış tek internet sitesi olmanın HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ. ……… TEŞEKKÜRLER ILGIN………

 

Ilgın Hak Haber – IHH

 

İLGİLİ HABERLERE ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYINIZ.

 

 

‘ÇATAK’ projesinde çiftçiye eziyet mi ediliyor? İlçe Tarım da Neler Oluyor? Yetkililer Bu Duruma Ne Diyecek ?

 

***

 

Sahipsiz Ilgın’ımda ilginç şap aşısı açıklaması

 

***

 

Şap korkutuyor!Hayvan pazarı kapatıldı. Duyuru neden kısıtlı yapıldı?

 

***

Mahkemenin Kesinleşme Şerhi20160615_101405
Karar Görseli

1019
Bu haber 1798 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:47 pm A A
BENZER HABERLER