25° Kapalı

Hükümlü ve tutuklulardan el işi sergisi

Ilgın Gündemi - Mayıs 2, 2016 1:13 pm A A

Ilgın Adliye personeli ve Ilgın ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutukluların yaptığı el işi ürünlerinden oluşan sergi Adliye Sarayı’nda açıldı.

Serginin açılışında konuşan Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez , Akşehir ve Ilgın İlçemiz ceza evinde kalan mahkumların el emeği göz nuru çalışmalarını sergilediklerini ifade ederek, “Sergi sayesinde, adliyelerin yaşanabilir ve daha çağdaş bir kurum olduğunu gösterme noktasında gayret ediyoruz. Ayrıca sergi sayesinde mahkumların bütçelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ise, “ Bu tür sosyal faaliyetler kurumların halka açılan bir yüzü, toplumla kaynaşmaya da bir vesiledir. Özellikle ceza evinde kalan kardeşlerimizin hayata yeniden kazandırılması noktasında çok anlam ifade ediyor. İnşallah sergi amacına ulaşır. Ben emeği geçen yetkililere teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

A tipi ceza infaz kurumundaki 56 tutuklu ve hükümlünün hazırladığı el işi ürünlerden oluşan serginin açılışına Akşehir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Geyik, Müftü Abdurrahim Kocagöl, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç ile davetliler katıldı.

Sergiden Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral 14 adet el yapımı bakır tablo satın aldı.DSC_00877DSC_00355

Bu haber 1058 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:13 pm A A
BENZER HABERLER